Last news in Fakti

7 Април, 2016 09:08 15 436 25

"Щяхме да го убием, но полицаите го спасиха"

  • тир-
  • прегази-
  • дете

След трагедията в Паничерево местните жители плашат с блокада

Щяхме да го убием, но полицаите го спасиха. Това каза жител на с. Паничерево, където в сряда шофьор на тир удари и уби дете, предаде bTV.

След инцидента водачът се опитал да избяга, но бил спрян от селския полицай, след което последвал опит за саморазправа.

„А, да се саморазправяме, да го убием по-хубаво. Той уби хлапето, ние какво да го правим? Кръв за кръв. Ама го спасиха полицаите“, каза местен жител.

Друг каза, че се доверяват на държавата и поиска да се вземат мерки. Засега чакат резултатите, защото някои свидетели твърдят, че шофьорът на тира е бил пиян. Той е карал през селото с над 80 км/ч.

Жителите на Паничерево са потресени от случилото се – те не помнят подобен инцидент, въпреки че от 20 – 30 години през селото минава главният път от Свиленград за Русе.

Местните заплашват да не пускат децата на училище, защото не е безопасно и шофьорите не внимават. Казват, че са се обръщали се към кмета, но той не е взел мерки.
Самият кмет Атанас Граматиков отказа да застане пред камерата на пред bTV, но каза, че не се чувства отговорен, защото пътят е от републиканската пътна мрежа.

Семейството на убитото дете не знае кога ще може да го погребе. То живее в крайна бедност, затова всеки от хората от махалата е дал по няколко лева, за да помогне.

Местните жители настояват маршрутът на тежокотоварните автомобили да бъде пренасочен извън селото в противен случай заплашват за затворят пътя Русе-Свиленград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангалян

    3 2 Отговор
    аФторката,
    уточни какъв е етноса на убитото на ПЪТЯ цигане?!
    Какво прави на пътя това дете,къде са създателите му,липсват ли пътни знаци по този път,откраднати ли са за жИлязо?
    Ако този паразитиращ етнос ни заплашва,кръв за кръв,дали ние българите не можем да им покажем същото?
  • 2 fakt

    2 2 Отговор
    ..zna4i nqkoi e ubil dete na putq..a teb te interesuva kakuv e etnosa mu....4ove4e dano tozi komentar si go napisal ot nqkoi zatvor..ina4e ne mi se misli kakvi hora ima na svoboda..

    Коментиран от #5

  • 3 abv

    2 0 Отговор
    Крайно време е .С алкохол над 0.5 на хиляда в затвора.Това е истината .Другото е празни приказки.Чакаме тъпите кратуни да внесат законодателна промяна.
  • 4 бигс

    2 1 Отговор
    В репортажите по телевизията нито един не можеше да говори български. В най-добрия случай говореха на "бълХарски" и трябваше доста усилие за да допусна, какво изобщо се опитват да кажат. Не че оправдавам шофора в населено място се кара бавно и внимателно, но практиката на циганите е да си пускат безконтролно "лапетата", както се изразяват и те си ходят къде ли не. Многократно съм виждал такива тумби от по 6-7 вървят покрай главни пътища или тичат по улиците из селата. Ако малко от малко ги държат под око и ги възпитават едва ли, ще се стига до там.
    Иначе много е лесно да викат "кръв за кръв", ако ние действаме по тоя начин в отговор на постоянните цигански золуми сигурно за година жив циганин няма да остане.
    Само да припомним и кой си продава децата за българи да си продават не съм чул !
  • 5 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "fakt":

    Пропускаш, че това дете само на 4г. е било на пътя. Ти знаеш ли натоварен тир за какво разстояние спира от 50км/ч? Само циганите казват, че бил пиян, че карал бързо, а това няма никакво значение.
    Деца не трябва да са около пътя, всички знаем как циганите си пускат децата да се самоотглеждат по цял ден, какво остава по натоварени пътища.
    Ти не си добре, циганите правят деца и ги пускат на своеволие, после като стане инцидент те не са виновни. А никой не казва кой е гледал това дете, защо е било там. 100% шофьор не трябва да носи отговорност щом първото правило, детето да не е само на пътя, е нарушено. По твоята логика ако дете, без значение от етноса, изскочи от някой храст на пътя и ти го сгазиш, трябва ти да си виновен, макар и да си карал редовно? Ами ходи и ти да убиваш шофьора тогава щом мислиш по този начин.

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    4 1 Отговор
    Ами може би родителите му са били заети да правят поредното (и защо не след като държавата им плаща затова) и затова за малко са го изпуснали от поглед детето. Иначе те никога не ги оставят без надзорда се шляят по улиците редовно ги водят на градина, а след това в парка или на кино, че иначе току виж хванали лош път и започнали да крадат
  • 7 БЪДЕЩЕ

    4 1 Отговор
    Е че то нормално едно дете на 4-ри да се разхожда по магистралите.
    Ами я ги вижте по сметищата, там са като туземци!
  • 8 БЪДЕЩЕ

    3 1 Отговор
    Е че то нормално едно дете на 4-ри да се разхожда по магистралите.
    Ами я ги вижте по сметищата, там са като туземци!
    Родителите ги пращат нарочно и влизат под колелата на камионите и като го сгазят, на съд и ето ти 100000лв кръвнина.
  • 9 БЪДЕЩЕ

    2 1 Отговор
    Не оправдавам и шофьора!
  • 10 а ся

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Много правилно казано . Евала . Също не разбрах как е блъснато детето . Циганите често си ходят на тумби и си бутат децата пред колите за обезщетения .Ако го е бутнал с някоя гума на ремаркето ? Там вече затвор за родителя .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тинки Уинки

    3 1 Отговор
    В една друга статия пишеше следното " Ромчетата обичали да играят на улицата, и когато мине тир да го докосват с ръка" Явно и това е опитало, и го е докоснало с глава.
    Когато сам не се пазиш, няма как да те опазят другите. Това правило още не сме го научили.... И не само циганите, и Българите също!
  • 13 Morgoth

    2 2 Отговор
    Прекрасна логика - след като дете оставено безпризорно да се скита по улицата е прегазено, при това в неучебен ден. Значи трябва да си спрем децата от училище.
    Ами спрете ги, не моите деца след това ще ровят по кофите за храна!

    Коментиран от #19

  • 15 гост

    4 1 Отговор
    Турчина е 200% невинен . Виновен е простия български народ че все още търпи тази долна сган да смуче от майка България .
  • 16 mediator37

    4 3 Отговор
    Аз ще ви кажа как е блъснато детето. Не е блъснато.
    Вчера по телевизията казаха, че детето се е затичало и е навлязло в средата на тира, нещо споменаха осма гума, има ли такава, не знам.
    А циганката (леля му) показа как с вдигнати ръце го викала през улицата.
    Горкото цигане, май бадева циганите са го жертвали да изкарат една застраховка 100000 - 150000лв. И сега на делото ще има много опечалени, защото детето има много на брой роднини, които ще реват пред съдийката и ще викат колко страдат и им е мъчно за детето. А от разказа на циганката останах с впечатление, че ако тази глупачка не го е викала през улицата, детето би било живо.
    За мен турчинът е невинен.
  • 17 Чичо

    1 1 Отговор
    До кога ще ги храним тези паразити ?
  • 18 ПЕСИМИСТА

    1 0 Отговор
    г-жо Павлова как ще обясните на транзитно преминаващитепрез Б-Я увеличавате таксите въвеждате ТОЛ система ЕВАЛЛА извадете си главата от з----ка си и вижте тия шофьори от Русе до Свиленград през какви пътища карат аиначе сравнявате таксите с тия в ЕС безсрамници вижте международните си пътища и малко поне се зачервете беее
  • 19 кучето шаро

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Това е дете , идиоти.... Срам и позор .
  • 20 лорд

    1 0 Отговор
    от репортажа се вижда че не е блъснато челно а с някоя от задните гуми
    детето се е навряло там незнайно защо
    отделно че по този павиран път няма как да се кара бързо 40-50най много, все пак си има тахо-шайба

    Коментиран от #21

  • 21 Кофата

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "лорд":

    ТАХО ШАЙБИ НЯМА ОТ 15 ГОДИНИ.Всичко е в паметта на камиона!
  • 22 Интересно ми е

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно, всички коментари от 4-тия нататък имат един отрицателен вот. Абе, кой пусна нет на циганина? Аз като студент, най-обикновен, нямам приятелка, камо ли деца, да ви питам вие(нормалните от вас) как си оставяте детето да броди по улиците? Малко поне не го ли следите? Също така, защо в последно време все се пръква някаква "новина"(ква новина, като то е почти ежедневие) за прегазено? Защо не някое българче(не ме приемайте грешно, като цяло не искам прегазени по пътищата)? Защо все цигане и все шофьорът бил пиян/друсан/заспал/свършил? Айде да видя отговорите(аз си ги знам, ама да видим).
  • 23 човека глис

    0 0 Отговор
    съгласен съм да живея бедно до края на живота си, но това дете да е живо
  • 24 гост

    1 0 Отговор
    Абе хора, има села в които м...вците си блъскат хлапетат пред коли за да ги изнудват за пари след това. Разказваха ми за случай на скрито цинаге в кашон на пътя. Нали се сещате ако някой бутне кашона какво става. Мръсните м...ли са тумор който е в полза само на политиците!
  • 25 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Еми да го бяха убили. За нищо не стават тия цветнокожи. Тях и турските тираджии ги мразя по един и същи начин. Да се трепят колкото се може повече. Българската полиция изобщо да не се меси те и без това ги мързи да гледат, рушвет не могат да им вземат така че да си почиват на спокойствие под някоя джанка
  • 26 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ДЕТЕ
    ДОРИ И ЦИГАНЧЕ
    САМО НА 4 ГОДИНКИ Е
    ТУРСКИ ТИРАДЖИЯ ПИЯН И С ВИСОКА СКОРОСТ УУУУУ
    ВИДЯХ НА РЕПОРТАЖА СЛЕДИТЕ ЦЕЛИЯ КАМИОН Е МИНАЛ
    ПРЕЗ ДЕТЕТО
    ЦИГАНИТЕ СА ЕДИННИ
    АКО БЯХМЕ НИЕ САМО ЩЯХМЕ ДА СНИМАМЕ С ТЕЛЕФОНИТЕ
    А ТЕ ГО МЛАТЯТ АМУДЖАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове