Отидете към основна версия

27 Юли, 2016 15:42, обновена 27 Юли, 2016 15:42 16 415 23

Ученичка от елитна гимназия е убила изнасилвача Боньо Фаса

  • ученичка-
  • елитна гимназия-
  • изнасилвача-
  • боньо фаса-
  • убила

Богдан Стоянов Динев - Боньо Фаса е лежал в затвора за изнасилвания, рекетьорство и други престъпления

Убитият мъж в стара Загора се оказа 62-годишният Богдан Стоянов Динев - Боньо Фаса. Той е многократно осъждан, съобщиха от прокуратурата. Изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ включително и за престъпления по глава „Разврат“ на Наказателния кодекс.

Факти.бг припомня, че днес в 10:29 ч. от тел.112 в полицията в града е получен сигнал от 41-годишна старозагорка, че е открила трупа на чичо си в дома му на ул. "Чая", както и множество следи от кръв. Установено е, че Боньо Фаса е починал от кръвозагуба в следствие на нанесени с нож множество порезни рани в областта на корема и слабините. За убийството му е задържано 18-годишно момиче от Стара Загора.

По-късно прокуратурата й повдигна обвинение.

Извършени са процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, претърсване. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на трупа, съдебно – медицинска на обвиняемата, психолого–психиатрична на обвиняемата, както и за изследване на веществени доказателства.

Извършителката на престъплението е установена часове след откриване на трупа при осъществена от нея комуникация с полицейски служител. Момичето е разказало пред полицаите, че се е срещнала с Боньо Фаса на 25 юли 2016г.  Съобщила е и за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на убития.

Момичето няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя е работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното й място пострадалият Боньо Фаса е осъществил контакт с нея.

Момичето е привлечена като обвиняема за това, че на 25 юли 2016 год. в Стара Загора умишлено е умъртвила Богдан Стоянов Динев - Боньо Фаса. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Очакват се резултатите от назначените експертизи, с оглед изясняване на механизма и причината за настъпване на смъртта на жертвата, както и за изясняване на причините, довели до деянието на обвиняемата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора продължават активни действия по разследването– разпити на свидетели, изискване на справки, документи и др.

Богдан Стоянов Динев - Боньо Фаса е лежал в затвора за изнасилвания, рекетьорство и други престъпления. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини