Отидете към основна версия

1 934 5

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки)

  • георги иванов-
  • автосалон-
  • бивш-
  • кмет-
  • запалиха

Щетите след пожара са за поне половин милион лева, съобщи бившия кмет на Хасково Георги Иванов

Снимки: БТА

Ретро автосалонът на бившия кмет на Хасково Георги Иванов горя рано тази сутрин, съобщиха от haskovo.info.

Сигналът за пожара е подаден от охраната на обекта, който се намира на пътя Хасково – Димитровград, малко преди 4 часа.

От областната противопожарна служба съобщиха, че са изгорели 4 автомобила. Целият салон е опушен, има и пукнати стъкла от високата температура при пожара.

Според сина на Иванов депутатът Станислав Иванов пожарът е умишлен. “Сигурен съм, че веднага след като бъде разкрит обира на пощата ще бъде разкрит и палежа на автосалона”, заяви Станислав Иванов.

Пожарът идва ден преди рождения ден на Георги Иванов. Извършват се полицейски огледи, които ще установят причината за пожара, но според пожарната той е по-скоро умишлен.

Разследващите са заявили, че входната врата на салона е изкъртена и в един от автомобилите е хвърлен коктейл Молотов. Изгорели са още два съседни автомобила, като са пострадали частично и други два. Много стъкла са спукани, а целият интериор е за смяна.

От полицията съобщиха, че обектът се охранява от СОТ, жива охрана и видео наблюдение. Пазачът на Автосалона е забелязал дим от единия автомобил, паркиран вляво от входната врата.

Впоследствие пламъците обхващат и другите съседни коли. Пазачът е обгазен и му е оказана долекарска помощ. Огледите на местопроизшествието продължават.

Палежът е предупреждение към мен какво правя. Скоро предстоят кметски избори в Хасково. Така бившият кмет Георги Иванов коментира пожара.

По думите на Иванов има връзка между инициирането на процеса срещу него заради събарянето на сградата на затвора и днешния палеж. “Ще видим как ще се развие следствието и ще стане ясно всичко”, допълни Иванов.

Салонът за ретро автомобили на пътя Димитровград – Хасково беше осветен на Гергьовден, но все още не работи. Георги Иванов коментира, че сградата още няма акт 16 и не е застрахована. По негови сметки щетите след пожара са за поне половин милион лева.

Ще чакаме да видим кой ще разследва нещата, дали случаят ще поеме Специализираната прокуратура, дали ще отиде в Пловдив или ще остане тук – това ще е показателно и за резултатите, заключи Георги Иванов. Според него поръчителите са същите, които през последните години организирали различни акции срещу него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини