Отидете към основна версия

1 327 1

Прокуратурата разследва масовия бой в бежански център - Харманли

  • прокуратурата-
  • разследва-
  • масовия бой-
  • бежански център - харманли

Районна прокуратура-Харманли образува досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на другиму, като деянието е извършено по хулигански подбуди. На 28 август 2016 г. в Регистрационно-приемателния център за бежанци в гр. Харманли е възникнало масово сбиване, при което е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, на Саед Р., гражданин на Ирак, на който е била оказана медицинска помощ. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, образувано е на 30 август 2016 г., и се наблюдава от районния прокурор Маргарит Стоилов.

Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се изясняват причините за масовото сбиване, извършват се разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Установява се и извършителя, който по време на инцидента е счупил предно панорамно стъкло на лек автомобил на МВР.

И в момента продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Пред бежанския център и в момента има полиция.

Днес Министерски съвет прие промени в Устройствения правилник на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Ще бъдат обособени и центрове от затворен тип, в които ще бъдат настанявани бежанци, които системно нарушават реда или чакат закрила. Около тези центрове ще бъдат издигнати огради и няма да може да се влиза или излиза от тях без придружител.

Мерките бяха гласувани заради засиления мигрантски натиск и масовия бой в центъра за бежанци в Харманли, където след инцидента бе въведен вечерен час, а полицейският контрол бе засилен.

Бежанците у нас ще могат да се движат в строго определени зони. Въпросните зони могат да бъдат цели квартали или дори градове, като в тях трябва задължително да има болница, училище и пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини