Отидете към основна версия

1 837 5

Задържаха турчин, ударил полицай

  • задържаха-
  • турчин-
  • ударил-
  • полицай

Повдигнато му е обвинение

В Седмо РУ е задържан 45-годишен чужденец, нанесъл телесна повреда на униформен служител, съобщиха от СДВР.

На 19 ноември, при обход на район в ж.к. „Студентски град”, автопатрулен екип от Седмо РУ се намесил при саморазправа между двама водачи. След пътно-транспортно произшествие на ул. „Проф. Атанас Иширков” между товарен „Ивеко” и лек автомобил BMW 535 D, шофьорът на колата отправил закани, заплахи и удари към другия водач. Полицаите предприели действия за предотвратяване разрастването на конфликта.

В хода на проверката буйстващият мъж отказал да представи документите си на униформените служители и нанесъл няколко удара в лицето на единия от тях. Нападателят - 45-годишен турски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в страната, с адресна регистрация в София, бил задържан в Седмо РУ, а пострадалият полицай - откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ и настанен за лечение с фрактура.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 131 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие, с определение на Софийския градски съд, е изменена в „парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини