Отидете към основна версия

1 147 1

Обрали консервен цех на Цар Киро

  • кирил рашков-
  • цар киро

Няма следи от взлом

Неработещият от 2 години консервен цех в Катуница на покойния син на Кирил Рашков - Иван, е бил ограбен, съобщава в. „Марица“. Откраднати са 5 електромотора, 3 компресора, електрожен, 4 метални цистерни с вместимост по 2 куб. м, и около 30 броя 200-литрови пластмасови бидони и метални конструкции.

Разследващите твърдят, че кражбите са станали от началото на миналия месец до вчера. Не са намерени следи от разбиване и взлом.

От полицията поясниха, че за последно в цеха са влизали служители на РДНСК - Пловдив преди месец, които са направили опис на имотите на Кирил Рашков, но тогава липси не са открити.

Срещу Кирил Рашков е повдигнато обвинение за закана с убийство. По-късно стана ясно, че срещу него се подготвят още две обвинения - едното е свързано с незаконно лихварство, а другото - за укриване на данъци в особено големи размери.

Вече приключиха обиските и претърсванията в спиртоварната на Кирил Рашков в Катуница. Злато и оръжие не бяха открити.

С тези проверки беше изпълнено нареждането на прокуратурата за претърсване с металотърсачи на всички къщи и имоти на фамилията Рашкови. Освен трите оброчни плочки и 28-те костенурки, които се оказаха защитен вид, друго не беше открито.

За утре е насрочено делото на внука Кирил Рашков по обвинение за закана за убийство към Веселин Христев и приятелката му, след като обвиняемият се призна за виновен и е поискал съкратено съдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини