Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 15:53 2 381 6

Рашков-младши ще лежи 8 месеца

  • кирил рашков-
  • катуница

Двете страни по делото ще обжалват решението на съда

Рашков-младши ще лежи 8 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът в Асеновград осъди Кирил Рашков-младши на 8 месеца лишаване от свобода, които той ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. Магистратите постановиха още Рашков да изплати 2000 лв. обезщетение на Веселин Христов, обвинител по делото. Рашков-младши трябва да плати и 1080 лв. разходи по делото.

Рашков-младши е обвинен, че на 23 септември в село Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов, по чиито сигнали започна разследването за две закани за убийство и срещу т. нар. Цар Киро.

Миналата седмица Кирил Рашков-младши поиска съкратено съдебно следствие. Той  призна вината си, че минута преди да бъде прегазен Ангел Петров, той е заплашил с убийство вуйчото на убитото момче Веселин Христов.

Прокуратурата поиска от съда наказание за Рашков в размер на 4 години, които след редактирането им поради характера на съкратеното съдебно следствие и пълните показвания на Рашков следва да бъдат редуцирани с 1/3.

Адвокатът на Веселин Христов поиска близко до максималното наказание, което е 6 години – т.е. затвор от 5 години, тъй като според  Караджова тази заплаха не е обикновена както при повечето битови скандали, а е обществено значима. Тя разказа подробности по казуса. Заплахата е от висока степен на обществена опасност и свидетели по нея са немалко хора. Престъплението е било организирано за по-малко от 7-8 минути, на тел. 112 са получени около 11 обаждания от Катуница. Хората на Рашков, начело с подсъдимия по това дело, са се събирали в дома и са се организирали, за което той е признал.

Пред съда Рашков заяви, че съжалява за стореното и поиска условна присъда. Адвокатът му поиска наказание от една година затвор или условна присъда, като изтъкна, че изложените факти от адвокат Караджова нямат връзка със заканата.

Веселин Христов заяви, че ще обжалва присъдата от осем месеца лишаване от свобода за Кирил Рашков-младши. Пред журналисти той каза, че всеки може да прецени достатъчно добре дали това е справедливата присъда и отказа повече коментар.

Кирил Рашков-младши също ще обжалва решението на съда, тъй като той поиска условна присъда по това обвинение. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    8 месеца нищо не е!
  • 2 Бай Мангал

    1 0 Отговор
    И само 8 месеца за организирано и извършено убийство! При това в общежитие! При това от м....л с отрицателен коефициент на интелигентност!
    Я да помислим ако някой негър в Бруклин или Бронкс заплаши с убийство и убие бял, каква ли присъда ще получи? Доживотна, ако в този щат няма смъртоносна инжекция! А ние, нали ги интегрираме - 8 месеца, при това със сигурност в луксозна обстановка!
    С.ра ви на държавата и на "правосъдието"!
  • 3 Юлия

    3 0 Отговор
    Правосъдието е на колене пред такива престъпници! ЖАЛКО!!!
  • 4 Аре!

    1 0 Отговор
    Вижда се, че тези, които уж избираме за да ни защитават интересите и да организират правораздаване срещу престъпниците не изпълняват поставената им задача. Когато те не могат, нещата трябва да ги вземем в ръце ние, а те да бъдат уволнени завинаги!
  • 5 маора

    1 0 Отговор
    млади и стари.........вече отдавна е време да се поеме към терминал 2 на летище Враждебна........спасявайте се , кой както може. Всичко отдавна е ясно...................кой не е разбрал още!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Явор Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "маора":

    @5 По света много -много не ни искат, именно заради такива като този малцинствен елемент и справедливостта на съдебната ни система!