Отидете към основна версия

10 336 20

5 години затвор за полицая изнасилвач

  • васил бойчев

Васил Бойчев ще плати и парично обезщетение на жертвата си

Снимка: БГНЕС

5 години затвор и заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди, постанови Окръжен съд-Благоевград спрямо полицая Васил Бойчев за изнасилване, предаде БГНЕС. Делото бе гледано на 11 ноември и в законоустановения 30-дневен срок съдът се произнесе.

С обявеното решение, съдът, председателстван от Маргарита Коцева увеличи с година присъдата на полицая и намали наполовина обезщетението на потърпевшата, спрямо решението на долноинстанционния съд. От постановената присъда ще се приспаднат прекараните от Бойчев в ареста 15 месеца.

На 24 септември миналата година сутринта към 8,00 часа тогавашният полицай видял на автобусната спирка в жк "Еленово" съседката си Роза Манова. Поканил я да се качи в колата му, за да я закара до работата й. По пътя й отправил неприлично предложение, но тя не приела. Тогава Бойчев отпрашил с автомобила си към парк "Бачиново". Там осъществил тежкото престъпление. 42-годишната жертва се опитала да избяга, при което получила травма на крака си.

След бруталното престъпление полицаят я заплашил да мълчи за случилото се. Бойчев жертвата си, че ще я нареже на парчета и ще я хвърли в реката на рибите, ако разкаже за случилото се в полицията.

Бойчев бе арестуван на 25 септември на работното си място в управлението в Симитли, след подадена официална жалба от неговата съседка за изнасилване. По случая бе образувано дознание и на обвинения в сексуалното посегателство полицай бе наложена от съда постоянна мярка "Задържане под стража".

На 21 юли т.г. състав на Районен съд-Благоевград постанови присъда от 4 г. срещу Бойчев. Той бе признат за виновен в брутално изнасилване на своя комшийка, извършено с особена дързост и цинизъм. През юли съдът присъди и обезщетение от 10 000 лв. на Роза за претърпени неимуществени вреди. Тази присъда Бойчев обжалва пред Окръжния съд.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини