10 Декември, 2011 10:17 10 308 20

5 години затвор за полицая изнасилвач

  • васил бойчев

Васил Бойчев ще плати и парично обезщетение на жертвата си

5 години затвор за полицая изнасилвач - 1
Снимка: БГНЕС

5 години затвор и заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди, постанови Окръжен съд-Благоевград спрямо полицая Васил Бойчев за изнасилване, предаде БГНЕС. Делото бе гледано на 11 ноември и в законоустановения 30-дневен срок съдът се произнесе.

С обявеното решение, съдът, председателстван от Маргарита Коцева увеличи с година присъдата на полицая и намали наполовина обезщетението на потърпевшата, спрямо решението на долноинстанционния съд. От постановената присъда ще се приспаднат прекараните от Бойчев в ареста 15 месеца.

На 24 септември миналата година сутринта към 8,00 часа тогавашният полицай видял на автобусната спирка в жк "Еленово" съседката си Роза Манова. Поканил я да се качи в колата му, за да я закара до работата й. По пътя й отправил неприлично предложение, но тя не приела. Тогава Бойчев отпрашил с автомобила си към парк "Бачиново". Там осъществил тежкото престъпление. 42-годишната жертва се опитала да избяга, при което получила травма на крака си.

След бруталното престъпление полицаят я заплашил да мълчи за случилото се. Бойчев жертвата си, че ще я нареже на парчета и ще я хвърли в реката на рибите, ако разкаже за случилото се в полицията.

Бойчев бе арестуван на 25 септември на работното си място в управлението в Симитли, след подадена официална жалба от неговата съседка за изнасилване. По случая бе образувано дознание и на обвинения в сексуалното посегателство полицай бе наложена от съда постоянна мярка "Задържане под стража".

На 21 юли т.г. състав на Районен съд-Благоевград постанови присъда от 4 г. срещу Бойчев. Той бе признат за виновен в брутално изнасилване на своя комшийка, извършено с особена дързост и цинизъм. През юли съдът присъди и обезщетение от 10 000 лв. на Роза за претърпени неимуществени вреди. Тази присъда Бойчев обжалва пред Окръжния съд.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 irv

    0 1 Отговор
    Сега ще му скъсат г..а на м....ната Кука в пандела Ушев
  • 2 qwerty

    0 0 Отговор
    samo 10.000 leva li? malko sa, mnogo malko
  • 3 ИВАН ХРИСТОВ

    0 0 Отговор
    САМО ТАКА.ПОЛИЦАЙТЕ В ПАНДЕЛАТА,А РАЗНИ М....ЛИ,ЦАРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ С ПО 50 И ПОВЕЧЕ ВИСЯЩИ ДЕЛА,ДА ПОКАЗВАТ НЕ САМО СРЕДЕН ПРЪСТ,А НАТУРАЛНО.КЪДЕ ЖИВЕЕМ БЕ ХОРА.ЕГАТИ МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА.Е ТЕ ТАКОВА НЕМА НИКЪДЕ ПО БЕЛИЯ СВЯТ.
  • 4 соти

    1 0 Отговор
    Е ние не сме в тоя БЯЛ свят бе Ванчо-НЕСМЕЕЕЕЕЕЕЕ Баце ако ме питаш мене -гьрбене му е майката и на полицаи и на м....ли ина политици само гьрбуч Нашите деца а и ние живеем вьв супер дебилна система
  • 5 ушев

    1 0 Отговор
    Иванееее,като сложите тия пагони и се мислите за батман!Като е полицай и си мисли,че е повече от закона ли???ТОВА СА НАЙ-САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ,ГАЛЕНИ БОГДАНКИ НА ДЪРЖАВАТА!!!!Спят,п..дят и си чешат по цял ден,а на всичкото отгоре се оплакват повече от всички!!!

    Коментиран от #7

  • 6 GEORGI

    0 0 Отговор
    YZAKONENA MAFIYA!OT MARZELIVCI V OBHTESTVOTO I TARTEI V TEJEST NA NARODA!
  • 7 ИВАН ХРИСТОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ушев":

    @5 ДОКАТО СИ КРИЕМ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА,И САМО ГЛЕДАМЕ ОТСТРАНИ,ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО ГРОБ.ЗА ВСЯКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    отворко излез ти цяла нощ да се занимаваш с пияници и изроди та да те видя тогава говори за полицаите какви са.А що се отнася до тоя малко са му пет години,това че е полицай не значи че всички са такива.
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    ушев слоши си пагони и айде да те видя. ама не ти стиска само лаеш пред компа иначе си гола вода.
  • 10 gost

    0 0 Отговор
    да го направи друг,както и да е,но,полицай!прдставяте ли си колко са изкривени нашите защитници на закона...да не говорим че дори когато те спрат за проверка,се опитват да се гаврят с теб,гледат те мръсно,правят си шеги.трябва за такива много строги наказаня.и как ми се иска някой такъв да ми падне на ринга!
  • 11 Omni

    1 0 Отговор
    Подигравка от 4 на 5 трябва да бъде от 14год. като в чужбина, но все пак сме в България
  • 12 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Ушев Силни са като са в униформата и със значката иначе повечето са едни п.......ци с много комплекси,които ги избиват чрез работата си! Има и свестни сред тях,но повечето са утайка!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    1 0 Отговор
    това не са полицаи заплатаджии са сегашните
  • 15 The Bear

    1 0 Отговор
    Наказанието не трябва да се дава по "заслуги", а за назидание - и изпълнението му да се оповестява, така че да върши работата си - всички да се страхуват да направят такова престъпление от страх какво ще им бъде наказанието. Изнасилил, заслужава 5 години, жертват иска 15, да му дадат 30. Да - неговият живот изгаря може би за моментно неовладяване на нервите и нагона, но други които биха си го позволили вече ще се овладеят ако знаят че за едно изнасилване се лежи 30 г. там където изнасилват теб. За убийство - ако е справедливо и си отървал други хора (демек си убил доказан боклук) - награда. Ако си убил невинна жертва - мъчения на площада до смърт.
  • 16 nkn123

    2 0 Отговор
    Родната полиция ни пази.
  • 17 иван

    1 0 Отговор
    ще го скъсат- грънци
    веднага ще го изкарат на лек
    режим само ще се пребира
    да спи в тпу-то
  • 18 иван

    0 0 Отговор
    нали са от една порода
  • 19 4arli

    0 0 Отговор
    Ушко мойто момче има още много хляб да ядеш,колегата гост е напълно прав ела да се занимаваш ти с утаиката на тая държава служи ти в тая система да видиш как и после пак ще поговорим.Отстрани е лесно да гледаш и коментираш ама в действителност не е така.
  • 20 иван

    0 0 Отговор
    za policai zakona po dve dase nauchat mislqtsi che naroda e bokluk i nqma prava naistina neim e lesno i na tqh ama ribata se vmirisva ot glavata kolko policaq sa arestuvani v germaniq ????? nqma