Отидете към основна версия

2 274 11

6-годишният Юри признал, че е стрелял с пистолета на Влайков

  • лазар влайков

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок" на вече бившия общинар Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьор в пазарджишкото село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от думите на прокурора Васил Маринов по време на заседанието, в което се решава да бъде ли наложена постоянна мярка "задържане под стража" на Влайков, съобщи "24 часа".

Защитата пък заяви, че повечето свидетели по случая са казали, че убитият Наско Тонкев е дал пистолета на детето, след като му извадил пълнителя. До момента са разпитани 13 свидетели, които обаче дават взаимно изключващи се показания.

Близките твърдяха, че няма как детето да е произвело фаталния изстрел с пистолета "Глок" и че това е направил Влайков. Самият той обаче заяви, че съвестта му е чиста.

Очаква се решението на съда дали да го остави в ареста, както поиска прокуратурата.

Вчера подалият оставка като председател на Общинския съвет в Септември беше задържан за 72 часа и му беше повдигнато обвинение за немарливо съхранение на оръжие - той не взел необходимите мерки за сигурност и от това последвало причиняване на смъртта на Тонкев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини