Отидете към основна версия

848 2

Пуснаха още един от „подпалвачите“

  • коли-
  • палежи-
  • владислав николов

Не могат да бъдат направени категорични изводи от косвените доказателства

Снимка: БГНЕС

Още един от задържаните за палежи на коли в столицата беше освободен. Съдът пусна от ареста с мярка „подписка” Владислав Николов-Куката. Софийски градски съд отмени мярката на Софийски районен съд „задържане под стража” на  Николов, обвинен за палежи на три автомобила в столичния кв. „Западен парк” на 12 декември.

Според съдията единственото косвено доказателство, че Николов е извършил престъплението, в което е обвинен, са намерени следи по ръцете му от бензин и дизел. Не може да бъдат направени категорични изводи от тези доказателства, че той е извършил престъплението.

Нямам нищо общо с палежите, за които ме обвиняват, заяви пред магистратите Владислав Николов. Адвокатът му посочи, че Куката е наркозависим, работи с коли и е зареждал своята кола на 11 декември, така че – следите по ръцете му може да са от това. Това ще установява вещо лице.

На 20 декември съдът пусна под „парична гаранция”  27-годишния Радослав Стоянов, който бе задържан за палеж на лек автомобил в столичния кв. „Захарна фабрика”. Стоянов бе задържан след сигнал на гражданин, като при ареста му бе използвано и следово куче. Той направи самопризнания за палежа на двете коли. При задържането му е установено, че е употребил известно количество алкохол.

Третият задържан -  29-годишният Юлиян Ковачки, засега остава в ареста. Той е криминално проявен. Мъжът се е провалил на теста с полиграфа и е признал за опожарените автомобили в кварталите "Младост".

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини