Last news in Fakti

21 Декември, 2011 19:07 1 125 2

Бензиностанциите докладват на МВР кой пълни туби с бензин

  • коли-
  • палежи

Палежите може и да са организирани, може и да са самосиндикални, заяви Цветанов

Бензиностанциите докладват на МВР кой пълни туби с бензин - 1
Снимка: БГНЕС

Бензиностанциите ще подават на органите на реда информация за лица, които пълнят туби с горивни материали. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след заседанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. “Обърнали сме се за съдействие към съответните бензиностанции, за да ни информират и да ни подават информация, свързана с лица, които пълнят подобни бутилки с горивни материали”, каза Цвеветанов

“Търсим съдействие от всички, но не бих могъл да кажа, че всеки, който си сипе в туба, ще бъде потенциалният подпалвач. Нека да не създаваме допълнително някаква психоза”, допълни вътрешният министър. 

Засиленото полицейско присъствие и постоянните патрули в кварталите на столицата са една от мерките срещу палежите на коли. “Предприемат се всякакви допълнителни мерки, които биха могли да гарантират сигурността и обществения ред в София. Във връзка със създалата се ситуация, се предприемат от компетентните органи – СДВР и допълнително търсим полицейски ресурс и от други структури на министерството”, посочи Цветанов.

Разчита се и на хората да подават сигнали своевременно. “Благодаря на тези, които дадоха първоначалните данни след извършване на палежите, с което спомогнаха и за разкриването и задържането на лицата, които в момента са задържани”, подчерта министърът.

По думите на Цветанов освен масовите палежи на Юлиян Ковачки, при останалите случаи, за които бяха задържани две лица, единият е наркозависим, а другият е извършил това деяние след употреба на наркотици и на алкохол и съчетанието на тези вещества е провокирало това поведение. Лицето е направило пълни самопризнания и срещу парична гаранция от 1700 лв. е освободено, каза вътрешният министър.

„Всеки случай е строго индивидуален. Има случаи, които могат да бъдат извършени от едно лице, както в случая - Ковачки. След големия интензитет, който беше констатиран в един кратък период от време, се провокираха и подобни форми и начини за решаването на лични взаимоотношения между определени лица”, каза Цветанов.

“Анализирайки информацията, има изведени версии, но не бих искал да ги конкретизирам, докато не бъдат потвърдени. Може да бъде организирано, може да бъде и самосиндикално, както в случая го направи Ковачки”, каза още вътрешният министър.

Ковачки е обвинен за 5 палежа на коли в столицата, но направи самопризнания за общо 23 палежа на територията на София. Цветанов посочи, че Ковачки се е отметнал от самопризнанията си, след намесата на адвоката по време на разпита. Той дори си спомни и сподели пред колегите за палежа на приемната в кв. “Младост” и за палежа през август месец тази година, спрямо човек, с когото в имал взаимоотношения и прекратен договор, допълни Цветанов.

За палежите в кв. „Хаджи Димитър” се намери също връзка между потърпевшия и извършителя. Нямаме други лица, които да са съпричастни към тези палежи, подчерта министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиционера

    0 0 Отговор
    Маркирайте в търсачката "цецо крадецо" и се забавлявайте.
  • 2 МВР са търтеи

    0 0 Отговор
    Некадърни, недобросъвестни, прекалено много и прекалено скъпо струващи на народа си. Това са оценките на ЕС. Значи всички с нафтови печки са под подозрение. Сега и пунктовете за празни шишета ще имат камери. МВР да следи и момчетата, които изливат водка по земята.