Отидете към основна версия

8 407 11

Бургаска банда е задигнала 500-те хил. лева от Тополовград

  • тополовград-
  • обир-
  • брендо

Апашите не са знаели, че градчето е покровителствано от Брендо

Специализирана група за кражба от метални сейфове, известна с набезите си в Бургаска област, е извършила обир в малко населено място –Тополовград, Хасковска област, научи "Флагман".

Само професионална информация е можела да осветли обирджиите, че в офиса на ЕТ „Баена” – в метален сейф в четвъртък през деня са постъпили малко над 500 хил. лева.

Фирмата е собственост на един от най-авторитетните бизнесмени в региона – Атанас Баев. Бизнесът му е свързан с предоставяне на селскостопански машини.

Офисът, който е атакуван в нощта на четвъртък срещу петък, се намира при входа на Тополовград от Елхово. От тази страна Баев има и безнизонстанция, която обаче прави незначителен оборот.

Градчето е известно като родното място на Евелин Банев-Брендо и големите играчи от подземния свят от години знаят, че не бива да се посяга на негов жител. Очевидно е, че бургаската банда, чийто почерк е известен на полицията, не е знаела за покровителството на Брендо в Тополовград.

Офисът е щурмуван, докато пазачът кротко спял и изобщо не разбрал нападението. Групата е взривила касата с пластичен взрив и отнесла 500-те хил. лева за минута и половина-две.

Паралелно с разследването на МВР тече издирване на уличения в подаването на информация за сумата, намираща се в касата на ЕТ "Баена".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини