Отидете към основна версия

7 447 32

Катя Лерца признава, че е убила полицая, но не била виновна

  • катя лерца-
  • полицай

Съкратен процес поиска Катя Лерца, която на 13 май тази година прегази и уби катаджията Делян Палазов.

Днес бе проведено разпоредително заседание и стана ясно, че по желание на двете страни делото ще бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Преди няколко дни адвокатът на обвиняемата Катя Лерца е внесъл молба за прекратяване на наказателното производство, но впоследствие в съдебна зала адвокат Димитър Марковски я оттегли, съобщи "Трафикнюз".

„Катя Лерца признава фактите, но не и вина”, бе обяснението на адвоката след приключването на делото. Каквото и да означава това. Съпругата на убития Палазов и двамата му родители бяха конституирани като частни обвинители, но заявиха че няма да предявяват граждански искове по време на делото.

Лерца отказа коментар и напусна безмълвна съдебната зала. Делото бе отложено, тъй като тя изрично настоява да бъде защитавана от адвокат Марин Марковски, който обаче днес е ангажиран със защитата на премиера Бойко Борисов, който има дело с депутата Елена Йончева.

„Тази жена не изпитва никакво чувство за вина! Погледнете как се държи. Тя си живее съвсем нормален живот, а Деян е мъртъв. Децата непрекъснато питат къде е, съпругата му е съсипана, а на нея очевидно не и пука. Надявам се да получи тежка присъда”, коментира лелята на Делка Палазова.

Това обаче едва ли ще се случи, тъй като според НПК случаите, когато подсъдимият признае вината си и делото се води по съкратената процедура наказанието автоматично се намалява с 1/3.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини