Отидете към основна версия

28 692 23

Тройна ДНК експертиза закова пловдивския изнасилвач

  • изнасилвания-
  • пловдив

Тройна ДНК експертиза потвърди самоличността на престъпника, отговорен за последните две изнасилвания на момичета в Пловдив. Жестоките сексуални посегателства са дело на 35-годишния Владимир П.

Както вече стана ясно той е арестуван от органите на реда. Насилникът е криминално проявен и е лежал в затвора за същото престъпление - изнасилване на младо момиче пише TrafficNews.bg.

Благодарение на взетата му ДНК проба по време на разследването на предишното престъпление, Владимир е уличен със 100% сигурност като извършител на двете зверства през декември в града под тепетата. Експертиза потвърди, че пробите взети от двете жертви на 19 и 21 години в квартал "Кючук Париж" са идентични с генетичния материал на Владимир.

Предстои полицията да докладва материалите по разследването на прокуратурата в Пловдив, за да бъде повдигнато обвинение.

Първата жертва на изнасилвача бе 19-годишно момиче от Пловдив. То е било изнасилено в колата си на 7 декември вечерта. Инцидентът е станал в района на Бялата воденица. Тя се е прибирала късно, когато в колата й нахлул непознат мъж. Той я e притиснал и изнасилил в автомобила.

След гаврата, непознатият избягал в неизвестна посока. Жертвата на насилие веднага е подала сигнал до най-близкото районно. Тя разказала какво се е случило и описала подробно нападателя си. На колата е направен оглед, иззет е биологичен материал.

Второто нападение бе от миналата вечер. Около 21 часа на кръстовището на улиците "Поручик Въльо Стефанов" и "Асен Христофоров" е нападната 21-годишна девойка. Тя спряла пред блока на приятеля си, който се качил до апартамента по лична работа. Когато се върнал от клиото нямало и следа. Докато го нямало, непознат мъж внезапно отворил вратата на автомобила, заплашил с нож девойката и накарал да свие в безлюдна улица. Там той я насилил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини