Отидете към основна версия

3 Януари, 2018 18:24, обновена 3 Януари, 2018 18:24 11 374 50

Борислав Сарафов: Колегите пият кафе, пушат цигари и гледат следи от Нови Искър

  • нови искър-
  • убийство-
  • борислав сарафов

Директорът на Националната следствена служба коментира работата на МВР около тежкото престъпление

Снимка: БТА

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов категорично изключи версията за самоубийство, коментирайки на извънреден брифинг тежкия случай в Нови Искър.

"Става въпрос за шесторно убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие. Убити са с по повече от един изстрели. Предстои много работа по веществените доказателства. Оръжието, с което е извършено убийството все още не е намерено. Направен е статичен и динамичен оглед на местопрестъплението. Все още предстоят множество експертизи. Едва след балистичната експертиза ще се установи дали огнестрелното оръжие, с което са убити шестте жертви, е едно", заяви Сарафов пред журналистите.

"В момента колегите пият кафе, пушат цигари и преглеждат усилено множество горещи следи", допълни още той, апелирайки общността да изчака до утре, когато обеща от МВР да дадат повече допълнителна информация по случая с тежкото престъпление

Главният секретар на МВР Младен Маринов пък обяви, че основно се проверява дейността на убития Неделчо Юнаков, за когото има информация, че се е занимавал с т. нар. „кухи” фирми за укриване на ДДС.

По думите на Сарафов става дума за престъпление без аналог поне в близката ни история.

„Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков. Има информация, че се е занимавал с търговска дейност, включително и с т. нар. „кухи” фирми, които чистят ДДС. Установява се и начинът, по който скоро е придобит имотът в Нови Искър – бивши собственици и проблеми, свързани с придобиване на имота. Продължава огледът в къщата, необходимо е да се изземат биологични следи, търсят се още следи от оръжието – гилзи и така нататък", заяви още Маринов.

Главният секретар на МВР допълни, че екип на Института по психология се запознава с обстоятелствата и в най-скоро време ще направи психопрофил на извършителя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини