Отидете към основна версия

2 Февруари, 2018 18:07, обновена 2 Февруари, 2018 18:07 20 051 18

Tориното: Главният секретар на МВР предложи да ме натопят

  • ивайло борисов-
  • ториното-
  • младен маринов-
  • отвличане-
  • адриан златков

Ивайло Борисов твърди, че Младен Маринов предлагал на трима от задържаните да дадат показания срещу него

Стопкадър: Канал 3

Ивайло Борисов - Ториното твърди, че главният секретар на МВР Младен Маринов предлагал на трима от задържаните за отвличането на Адриан Златков да станат защитени свидетели, ако дадат показания срещу него. Съдът стави за постоянно в ареста и четиримата, задържани до момента. От прокуратурата са на мнение, че те са само помагачи, но те и реалните извършители.

След гледането на мярката Ториното заяви пред журналисти, че Маринов предлагал сделка на другите трима да дадат показания срещу него, а в замяна на това да станат защитени свидетели в Австрия или Швейцария. Адвокатите на Борисов потвърдиха думите му.

Според прокуратурата Ториното и Мартин Марков предоставили две коли за отвличането, а Здравка Стефанова и Георги Джамбазов купили SIM-карти на сръбски мобилен оператор, през които били водени преговорите за откупа. Истинските извършители на отвличането обаче остават в неизвестност.

Съдът постанови, че срещу четиримата задържани има много доказателства, но всичките косвени. Обвиняемите обаче можело да се укрият или да повлияят на други свидетели, за което и бяха оставени за постоянно в ареста. Мярката им не е окончателна и подлежи на обжалване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини