Last news in Fakti

25 Март, 2018 11:44 2 950 1

Подслушват Ториното заради отвличането на Адриан Златков

  • ториното-
  • отвличане-
  • адриан златков

Младежът бе освободен на 11 септември жив и здрав

Със СРС-та разследващи дебнат Ивайло Борисов-Ториното и неговите авери с надежда да разкрият кой стои зад отвличането на Адриан Златков, съобщи в. "България днес".

Всяка крачка и дума на заподозрените като помагачи в престъплението в момента се следят, тъй като доказателствата срещу тях са твърде оскъдни, за да ги издържат в съда, твърди източник от полицията.

Златков-младши бе похитен в края на август миналата година и бе освободен жив и здрав, след като баща му плати солиден откуп.

Ториното бе закопчан в края на януари тази година заедно с шофьора му Мартин Марков, авера Георги Джамбазов и неговата приятелка Здравка Стефанова. Те попадат в ареста, след като разследващи достигат до косвени доказателства, че вероятно те осигуряват двата автомобила, с които е извършено похищението на Адриан, и симкарти за мобилни телефони, с които е преговаряно за откуп с бащата на момчето Тони Златков.

Борисов и бандата му прекараха зад решетките само няколко дни. Първоначално магистратите от Софийския градски съд решиха да оставят групата в ареста, но колегите им от по-горна инстанция ги освободиха срещу парична гаранция заради оскъдни доказателства.

В мотивите си за освобождаването на задържаните апелативните магистрати категорично отсякоха, че срещу Ивайло Борисов и компания има само косвени доказателства и съвпадения, които не могат категорично да докажат дали петимата са подпомогнали отвличането на Адриан, син на собственика на тузарската автокъща "Софавто" Тони Златков.

"Нямаме информация дали има развитие по разследването и не ни интересува, честно да ви кажа. Сега се опитваме възможно най-бързо да се върнем към нормален ритъм на живот и да забравим за случилото се", категоричен бе Тони Златков, баща на отвлеченото момче, пред репортер на вестника.

"Адриан бе разпитан, след като арестуваха Ивайло Борисов-Ториното, но не е казал нищо ново по разследването. Всичко, което си спомня от деня на похищението, го е разказал при първоначалния разпит, след като бе освободен", категоричен е Тони Златков.

По думите на родителя Адриан към днешна дата се чувства по-добре и отново се е върнал на работното си място - луксозна столична автокъща.

Адриан Златков бе похитен сутринта на 30 август миналата година минути след като излиза от дома си, във вилната зона на село Герман в обичайния за него час. Младежът минава покрай местните гробища, когато пътя му пресича тъмносиня "Шкода Фабия". Бандити с качулки на главите го принуждават да слезе от колата си и го набутват на задната седалка на техния автомобил. Младежът бе освободен на 11 септември жив и здрав. Похитителите и до ден днешен остават неизвестни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимафия

    4 0 Отговор
    Тихо, той още не знае. Може да знае, че го подслушват по принцип, но не винаги знае точно за какво. Най-важното е да не направи нещо извънсистемно за което не си е платил и после пълна ревизия на външно наблюдение, подслушвачи, разузнавачи, прекия началник (Златко Баретата) - къде блеят и да не са комбина в страничната далаверата, т-ва да не им е бащиния?