Отидете към основна версия

4 227 10

Продължава издирването на избягалите затворници

  • затвор-
  • бегълци-
  • затворници-
  • владимир пелов стефанов-
  • радослав ангелов колев

Полицията в цялата страна е на крак

Полицията продължава с издирването на двамата затворници, които избягаха във вторник от Централния софийски затвор.

Истински екшън като от холивудски филм се разигра във вторник в Централния софийски затвор, когато двама опасни рецидивисти, въоръжени с огнестрелно оръжие, заплашиха надзирателите и успяха да избягат.

Полицията в цялата страна е на крак. Малко преди 16 часа вчера двамата престъпници избягаха през централния вход на Софийския затвор. Те са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството става по време на предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола. МВР предупреждава, че двамата избягали затворници са въоръжени и много опасни. Веднага бяха разпространени и снимки на престъпниците.

Не е ясно как те са се сдобили с оръжие.

И двамата бегълци са осъждани за тежки престъпления - убийство, опит за убийство на полицаи, грабеж и отвличане. Единият е известният кримигерой от Ботевград Владимир Пелов Стефанов. Той излежаваше присъда за грабеж и опит за убийство на полицаи. Преди това бе осъден на 15 години за убийство на сараф. Пелов бе заподозрян и за убийството на двама братя от Ботевград през 2016 г. Тогава лично премиерът Бойко Борисов твърдеше, че има заподозрян рецидивист.

Другият избягал - Радослав Ангелов Колев - има 26-годишна присъда за убийство на 15-годишно момиче на автобусна спирка в Перник преди две години. По-рано има и други присъди - за хулиганство и повреждане на имущество. Окончателната присъда на Пелов бе произнесена през май 2016 г. Колев пък бе осъден на първа инстанция в началото на миналата година.

От МВР призоваха гражданите, които имат информация, да подадат сигнали. От полицията предупредиха, че бегълците са опасни и агресивни.

Това е поредното бягство от Софийския затвор. През 2014 г. оттам избягаха Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини