Last news in Fakti

3 Април, 2018 20:21, обновена 3 Април, 2018 20:19 8 751 20

Чистачка подгонила двамата бегълци от Софийския затвор

  • бягство-
  • затвор-
  • софийски затвор-
  • владимир стефанов-
  • радослав колев

Престъпниците стреляли три пъти, но не са ранили никого

Чистачка подгонила двамата бегълци от Софийския затвор - 1
Снимки: БТА

"Престъпниците, които избягаха днес от Софийския затвор, са нападнали трима служители с оръжие", потвърди на извънреден брифинг заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Първо затворниците са пребили служител на СОТ, който инспектирал получените вещи на пандизчиите. След това надзирател, заплашили негов колега с оръжие. Стреляли три пъти, но не ранили никого, обясниха от министерството на правосъдието. Носили са и нож.

Чистачка подгонила двамата бегълци от Софийския затвор

„Тепърва ще разберем при какви обстоятелства е извършено и чия е отговорността за бягството. Чистачката, която е била на работа по това време, подгонила бегълците в опит да помогне. Назначена е проверка по случая", допълни заместник-министърът.

Изяснява се как е вкарано огнестрелното оръжие, с което осъдените си проправили път към външния свят. Според властите има елемент, при който това да е станало при провеждане на общи мероприятия по предаване на вещи. Една от вещите е била телевизор, но е невъзможно чрез него да се вкара оръжието.

Чистачка подгонила двамата бегълци от Софийския затвор

„Упражнена е принуда, заплаха с огнестрелно оръжие, има реакция от нашите служители, за съжаление неуспешна. Дали реакцията е адекватна ще се види“, продължи Проданов.

"На камерите ясно се вижда, че са бягали. Издирването е започнало веднага“, допълни зам.-министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azazel

    106 8 Отговор
    И после надзирателите протестират с искане за вдигане на заплатите им?!?! И толкова не заслужават! Само на чистачката трябва да ѝ вдигнат заплатата!
  • 2 Гост

    51 3 Отговор
    Техни колеги са го вкарали а чистачката,евала но си е търсила белята. Тези така ги е блъскал адреналина че само на чистачка щеше да стане ако с нещо беше застрашила бягството им.
  • 3 Колю

    20 3 Отговор
    Чистачката и охранителите са в една категория труд по измислените таблици за минимално заплащане. И двете категории масово получават това което е остатъка на 510 лв , а именно 400 лв за незнайно колко часа труд. Води се " Неквалифициран труд " ,само дето за охранител искат една камара документи + физически данни и подготовка. Нормално е двете професии да са взаимозаменяеми и предлагам чистачките и чистачите да поемат и охраната на селата. Едните и другите имат еднакви права. Браво на чистачката. А сегашните затвори са си пансиони,школа за усъвършенстване на уменията на държавна , т.е. на данъчна издръжка. На някой посетителка за секс му е вкарала пистолета ,а може и ножа. То дупки много , а и секса им разрешават да се не затрие семето им.
  • 4 Майстор Манол

    35 5 Отговор
    Ами да, чистачката ще ги гони, защото е била на РАБОТА. Те униформените не могат да си свършат работата от участия в протести за заплати.
  • 5 алкаПрас

    37 1 Отговор
    Без съдействие на хора работщи в затвора няма, как да стане тоя номер. Всички на детектор на лъжата, защото нищо чудно и боя да е постановка само горката чистачка вероятно не е била посветена !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Агенция НАЛЪМ

    39 1 Отговор
    Кой ще си подаде оставката първ?. Кака Цецка или Баш шефа на МЕВЕРЕ ? И двамата най-добре. ГЕРБ са неспособни за нищо, вътрешен ред 0, външна политика - 0, енергетика - 0, пътища и катастофи - 0, финансови афери - 6, съдебна власт - - - ~ .

    Коментиран от #17

  • 8 Голям прос

    25 2 Отговор
    Нищо няма да "открият", те са навървени като свински черва надзиратели и затворници. Много добре знаят какво е станало. А затворите са разграден двор, то телефони ли нямаше, пиене, ходене по дискотеки. Анархия
  • 9 Пенчо

    25 1 Отговор
    Ха-ха, жалко подобие на държава. Всъщност сме блато,гадно миризливо и пълнос с ла**а блато.
  • 10 Townboy

    22 0 Отговор
    Въпросът е как затворник се е сдобил с огнестрелно оръжие в затвора?!
  • 11 Е как

    28 0 Отговор
    Поръчал си го е по еконт
  • 12 дознател

    20 0 Отговор
    Хахаа, вижте го този с телефона на последната снимка. Ако той ръководи разследването...никакъв шанс. Жалки връзкарчета и хрантутници!
  • 13 Sky-blue

    18 1 Отговор
    Оставки да има и да си ходят без пенсии на куп да си ходят мишките.В затвора оръжие кой ли им го е вкарал някой продажен надзерател до това води шуробаджанащината
  • 14 гост

    17 1 Отговор
    Пародия! В американски затвор, първо че няма никакъв шанс да вкараш оръжие, ами дори и ако хипотетично някой затворник се сдобие с оръжие и тръгне да бяга - щяха да го направят на решето.
    Тук е подигравка със съдебната система. Според мен трябва официално да закрият всички държавни затвори и да дадат тази работа на частници - те ще си гледат много по-добре работата и пари ще изкарват от затворниците - ще ги карат да си плащат "наем" за всеки ден престой.
  • 15 Хъво

    14 0 Отговор
    Колко да вдигнем заплатите на надзирателите
  • 16 Пак далавера

    14 1 Отговор
    Това няма как да стане без “ участие на хората от охраната” в затвора! Намирисва на корупция и пари!
  • 17 mediator37

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Агенция НАЛЪМ":

    Леят асфалт и зимат еврофондове. Това е единственото , на което са способни.
    А, забравих. И печелят избори с циганските гласове. И това го могат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 666

    10 0 Отговор
    Според мен! Дайте им по 5000 лв заплата другият път почиващите в затвора с гранатомети и РПГ-та, да съборят директно стените.
    Артисти са тези хора. Не са никакви надзиратели . Те са наблюдатели, ятаци, намазани, охранени, тюмбели.
  • 20 незнайко

    5 0 Отговор
    Това някакъв майтап ли е ? ЧИСТАЧКАТА погнала пандисчиите ! Тя да не е била ЧИСТАЧ ? Тепърва ще видим, колко много версии ще излязат на бял свят , както беше с груповото убийство !!!