Last news in Fakti

4 Април, 2018 06:42 4 220 10

Продължава издирването на избягалите затворници

  • затвор-
  • бегълци-
  • затворници-
  • владимир пелов стефанов-
  • радослав ангелов колев

Полицията в цялата страна е на крак

Полицията продължава с издирването на двамата затворници, които избягаха във вторник от Централния софийски затвор.

Истински екшън като от холивудски филм се разигра във вторник в Централния софийски затвор, когато двама опасни рецидивисти, въоръжени с огнестрелно оръжие, заплашиха надзирателите и успяха да избягат.

Полицията в цялата страна е на крак. Малко преди 16 часа вчера двамата престъпници избягаха през централния вход на Софийския затвор. Те са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството става по време на предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола. МВР предупреждава, че двамата избягали затворници са въоръжени и много опасни. Веднага бяха разпространени и снимки на престъпниците.

Не е ясно как те са се сдобили с оръжие.

И двамата бегълци са осъждани за тежки престъпления - убийство, опит за убийство на полицаи, грабеж и отвличане. Единият е известният кримигерой от Ботевград Владимир Пелов Стефанов. Той излежаваше присъда за грабеж и опит за убийство на полицаи. Преди това бе осъден на 15 години за убийство на сараф. Пелов бе заподозрян и за убийството на двама братя от Ботевград през 2016 г. Тогава лично премиерът Бойко Борисов твърдеше, че има заподозрян рецидивист.

Другият избягал - Радослав Ангелов Колев - има 26-годишна присъда за убийство на 15-годишно момиче на автобусна спирка в Перник преди две години. По-рано има и други присъди - за хулиганство и повреждане на имущество. Окончателната присъда на Пелов бе произнесена през май 2016 г. Колев пък бе осъден на първа инстанция в началото на миналата година.

От МВР призоваха гражданите, които имат информация, да подадат сигнали. От полицията предупредиха, че бегълците са опасни и агресивни.

Това е поредното бягство от Софийския затвор. През 2014 г. оттам избягаха Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 санде

    18 0 Отговор
    ,,Родната полиция ни пази" (В. Маринов)
  • 3 джи пи

    8 0 Отговор
    Ще ги хванете на куково лято Те са си платили по веригата
  • 4 ZM36

    18 0 Отговор
    ... били въоръжени с нож и пистолет. Аааа надзирателите да не са с водни пистолетчета. Бегълците са двама, а тези които ги пазят над 40 и тренирани и професионалисти и със стаж ... А те момците просто си излезли през централният вход, като произвели и няколко изстрела ... Просто са ги пуснали да свършат една работа и после ще кажат извършителите са тези дето избягаха, после ще ги хванат пак да ги съдят или ако приказват много просто ще се самоубият или ще ги убият при съпротива за арест. И ... така ...
  • 5 Дедо Йоцо

    18 0 Отговор
    Цирк Балкански

    Коментиран от #8

  • 6 SAAB

    10 0 Отговор
    С любезното бездействие на камериерките от централния !
    Нямат заплати , нямат кураж и мотивация ......:)
    Сменяли са чаршафите по време на свободното напускане ....:)
  • 7 абс

    4 0 Отговор
    оставки на РАДЕВ,ЦАЧЕВА И МАРИНОВ!! кво чака Боко!?
  • 8 бесният язовец на оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Йоцо":

    Медал за чистачката!!!
  • 9 me be re

    4 0 Отговор
    Корупцията е навсякъде. Как са се сдобили с пистолет, ами най-вероятно някои корумпиран служител им е помогнал.
  • 10 Дедо ви

    2 0 Отговор
    Повече чистачки да назначат...