Отидете към основна версия

13 791 8

Единият обирджия от Нова Загора замесен в отвличането на сина на Венци Стефанов

  • обирджия-
  • нова загора-
  • венци стефанов-
  • отвличане

Полицията е заловила Славейко Шишков и други двама криминално проявени преди дни

Снимка: БТА

Един от задържаните за въоръжения грабеж в Нова Загора е добре известно лице в криминалните среди.

На 1 декември миналата година въоръжени крадци са обрали мъж и две жени в дома им в Нова Загора. На 5 юни тази година са задържани 41-годишният П.И. от Сливен, криминално проявен за кражби, грабеж, палеж и изнудване, С.Ш. на 39 години от София, криминално проявен за кражба и грабеж и П.В. на 40 години от село Зимница, криминално проявен за грабеж.

Мъжът с инициали С.Ш. е небезизвестният Славейко Шишков, син на починалия Светльо Шишков, който беше собственик на една от най-големите фирми за бойлери в страната, узна "Блиц".

Шишков-старши издъхна при нелеп инцидент в село Хераково преди около година. Тогава Светльо Шишков се опитал да помогне на свои работници да преместят метално съоръжение, което обаче се е опряло в кабели с високо напрежение. Последвалото късо съединение убило Шишков-старши и служителите му.

Задържаният Шишков-младши е един от най-опасните бандити на територията на България. За него има данни в службите, че е бил един от приближените на прочут мафиотски бос. Името на Шишков преди време изплува и в отвличането на сина на собственика на футболен клуб "Славия" Венцеслав Стефанов - Димитър.

През 2004 г. ГДБОП разследваше версия, че в похищението са участвали Джиджи, Георги Георгиев - Жоро Пъпката и Славейко Шишков. От 2006 г. Славейко пък започнал да се занимава с друг нечист бизнес - внос на луксозни автомобили в България. За голяма част от колите там оперативни данни били, че са придобити чрез лизингови измами. Ставало въпрос за скъпи марки като Ferrari, Bentley, Aston Martin и други.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини