8 Юни, 2018 14:57 13 689 8

Единият обирджия от Нова Загора замесен в отвличането на сина на Венци Стефанов

  • обирджия-
  • нова загора-
  • венци стефанов-
  • отвличане

Полицията е заловила Славейко Шишков и други двама криминално проявени преди дни

Единият обирджия от Нова Загора замесен в отвличането на сина на Венци Стефанов - 1
Снимка: БТА

Един от задържаните за въоръжения грабеж в Нова Загора е добре известно лице в криминалните среди.

На 1 декември миналата година въоръжени крадци са обрали мъж и две жени в дома им в Нова Загора. На 5 юни тази година са задържани 41-годишният П.И. от Сливен, криминално проявен за кражби, грабеж, палеж и изнудване, С.Ш. на 39 години от София, криминално проявен за кражба и грабеж и П.В. на 40 години от село Зимница, криминално проявен за грабеж.

Мъжът с инициали С.Ш. е небезизвестният Славейко Шишков, син на починалия Светльо Шишков, който беше собственик на една от най-големите фирми за бойлери в страната, узна "Блиц".

Шишков-старши издъхна при нелеп инцидент в село Хераково преди около година. Тогава Светльо Шишков се опитал да помогне на свои работници да преместят метално съоръжение, което обаче се е опряло в кабели с високо напрежение. Последвалото късо съединение убило Шишков-старши и служителите му.

Задържаният Шишков-младши е един от най-опасните бандити на територията на България. За него има данни в службите, че е бил един от приближените на прочут мафиотски бос. Името на Шишков преди време изплува и в отвличането на сина на собственика на футболен клуб "Славия" Венцеслав Стефанов - Димитър.

През 2004 г. ГДБОП разследваше версия, че в похищението са участвали Джиджи, Георги Георгиев - Жоро Пъпката и Славейко Шишков. От 2006 г. Славейко пък започнал да се занимава с друг нечист бизнес - внос на луксозни автомобили в България. За голяма част от колите там оперативни данни били, че са придобити чрез лизингови измами. Ставало въпрос за скъпи марки като Ferrari, Bentley, Aston Martin и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А МВР

    31 2 Отговор
    Работи ли, работи....
  • 2 Будалата

    45 1 Отговор
    Работи не работи заплати получават редовно в МВР.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ник Гешев

    9 1 Отговор
    сега е момента на 7,62/54 с поздрави драгунов
  • 5 АНОНИМЕН

    16 0 Отговор
    А БЕ МНОГО ОПАСНИ БАНДИТИ ИМАЛО АМА УЖ ОПАСНИ А СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА
  • 6 гощо

    7 1 Отговор
    Не е истина колко може да е прост Шишков.Баща му остави бизнес сериозен той в,есто да го работи и развивя грабежи тръгнал да прави.
  • 7 ред

    1 0 Отговор
    Като пишете тези неща се питам какво е правила родната полиция.Редовно са си взимали заплатите
  • 8 ГЛУПАКЪТ

    2 0 Отговор
    ПОЗНАЙНИЦИ НА ПОЛИЦИЯТА-- А БЕ МНОГО ПОЗНАТИ ИМАТ ТИЯ ПОЛИЦАИ- АКО ХВАНАТ НЯКОЙ С ТРЕВА ЦЯЛА ДУЗИНА СЕ ИЗСИПВАТ В ДОМЪТ МУ И ПРАВЯТ АМДАУШ СЯКАШ ЧЕ Е СКРИЛ ИЗВЪНЗДМНО И НАКРАЯ КАТО НАМЕРЯТ 5 СТРЪКА СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ЧЕ РАЗСКРИЛИ ЛАБОРАТОРИЯ -А ИСТИНСКИТЕ ПОЗНАТИ СЕ РАЗХОЖДАТ КАТО ЦЕЗАРИ