Отидете към основна версия

6 207 14

Сайт на Наталия Кобилкина копае криптовалути

  • наталия кобилкина-
  • копае-
  • криптовалути

Използването на Coinhive не е незаконно, но добрата практика изисква от собственика на сайта изрично да информира потребителите, че такъв скрипт е инсталиран

Сайтът на „Академия „Щастлива жена““, свързан с популярното лице Наталия Кобилкина, използва компютрите на посетителите, за да копае криптовалути, съобщава сайтът Questo.

На сайта е инсталиран скриптът Coinhive, който използва изчислителната мощ на компютъра на всеки потребител, отворил сайта, за да копае криптовалутата Monero.

Страницата на „Академия „Щастлива жена““ предлага обучения за личностно развитие. Проверка на страницата с Whorunscoinhive дава положителен резултат за Coinhive.

Бърза проверка на изходния код на страницата също показва, че на сайта е инсталиран скрипта на Coinhive.

Използването на Coinhive не е незаконно, но добрата практика изисква от собственика на сайта изрично да информира потребителите, че такъв скрипт е инсталиран. В конкретния случай такова предупреждение не е сложено на видно място.

Възможно е скриптът да е бил качен без знанието на администраторите – ако например сайтът е бил хакнат.

Coinhive натоварва устройството на потребителя и може да доведе до повредата му. С използваната изчислителна мощ се генерира криптовалутата Monero, но самият потребител не получава нищо от нея.

„Академия „Щастлива жена““ е регистрирана като фондация, показва справка в Централен регистър на юридическите лица с нестопанска цел. Членове на управителния съвет на фондацията са Наталия Кобилкина, Жаклин Топчиян и Марина Мънзелова.

Кобилкина е популярна като коуч в сферата на личностното развитие и интимните отношения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини