Отидете към основна версия

20 663 35

До 12 г. затвор грозят момичето, убило насилника Боньо Фаса

  • мария гиздева-
  • боньо фаса-
  • богдан динев

Мария Гиздева умъртви 62-годишния Богдан Динев при самозащита преди повече от две години

Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 20-годишната Мария Гиздева, за това, че на 25.07.2016 г. е причинила смърт по непредпазливост.

Докато се опитвала да се спаси от 62-годишния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса, тя му нанесла тежка телесна повреда, прободно-порезно нараняване на дясното бедро. Вследствие на това Динев загинал от кръвозагуба.

Другият обвинителен акт е за това, че в периода от 25.07.2016 г. до 26.07.2016 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, Гиздева използвала общо шест пъти платежен инструмент – банкова дебитна карта, издадена на името на Динев, без съгласието на титуляра, като във всеки от случаите не е била изтеглена парична сума, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия с оглед изясняване на обективната истина – иззети веществени доказателства, разпити на свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи и други.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото. Ако бъде призната за виновна, младата жена може да бъде лишена от свобода за срок между 3 и 12 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини