Отидете към основна версия

8 717 9

ГДБОП спря достъпа до нелегален торент – тракер

  • торент-
  • тракер

 

Служители на ГДБОП прекратиха достъпа до нелегален торент – тракер, съобщиха от пресцентъра на МВР. Срещу собственика е образувано досъдебно производство.

Служителите на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП работили по сигнал, подаден от създателите на български филм в средата на миналата година за нарушено авторско право.

В хода на разследването сигналът се потвърдил, антимафиотите установили адреса на торент-тракера, чрез който освен до този филм бил предоставян незаконен достъп до множество други филми, музика и софтуер без знанието и съгласието на правоносителите.

Така на по-късен етап в оперативните действия се включили и служителите в регионалните звена на ГДБОП в София–област и Благоевград.  Те установили собственика –21-годишен младеж, който бил и администратор на торент-тракера.  На 20 март, при извършени претърсвания на адреси в гр.Етрополе и Благоевград, са локализирани и иззети три компютърни системи, чрез които се е администрирал сайтът и е прекратен достъпът до него, посредством който се е осигурявал достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК.

.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Арестуваха собственик на торент-тракер

    Антимафиоти от Благоевгрлад задържаха мъж, собственик и администратор на торент-тракер. Иззети са две компютърни системи и хардуерни устройства, съ ...
    10.02.2012
    13 528
    39
  • МВР спря торент сайт

    Незаконно разпространение и използване на авторски произведения бе пресечено при операция на антимафиоти, съобщиха от пресцентъра на МВР. Антим ...
    09.01.2012
    21 054
    30