Last news in Fakti

22 Март, 2012 11:13 8 711 9

ГДБОП спря достъпа до нелегален торент – тракер

  • торент-
  • тракер

 

Служители на ГДБОП прекратиха достъпа до нелегален торент – тракер, съобщиха от пресцентъра на МВР. Срещу собственика е образувано досъдебно производство.

Служителите на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП работили по сигнал, подаден от създателите на български филм в средата на миналата година за нарушено авторско право.

В хода на разследването сигналът се потвърдил, антимафиотите установили адреса на торент-тракера, чрез който освен до този филм бил предоставян незаконен достъп до множество други филми, музика и софтуер без знанието и съгласието на правоносителите.

Така на по-късен етап в оперативните действия се включили и служителите в регионалните звена на ГДБОП в София–област и Благоевград.  Те установили собственика –21-годишен младеж, който бил и администратор на торент-тракера.  На 20 март, при извършени претърсвания на адреси в гр.Етрополе и Благоевград, са локализирани и иззети три компютърни системи, чрез които се е администрирал сайтът и е прекратен достъпът до него, посредством който се е осигурявал достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК.

.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    14 1 Отговор
    Тракерите не хостват нелегална информация, а предоставянето на връзки е информационна услуга не по различна от този сайт.

    А дето смучат субсидии за псевдо филми (каквито са всички български недоносчета през последните сто години) не заслужават и един зрител.
    Не знам защо хората си мислят, че това е подпомагане на българската култура - е - НЕ Е! По скоро е подпомагане на пошлостта и посредствеността!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Wow

    16 0 Отговор
    Ей, айде спрете с тия простотии, вие какво искате да стане като в Мексико ли бе, някой като пише и по-блоговете против вас да го намерят в някоя канавка. То бива бива контрол ама чак пък толкова. Ето за това съм с двете ръце против АКТА. И с тея опити нищо не правят, просто ще се променят имена или ще се пренасочва цялата тази информация към други сървъри!
  • 4 бай кольо

    4 0 Отговор
    Elit-bg са спрели. Ама то няма да е за дълго...
  • 5 Uther

    7 0 Отговор
    Кой е тоя филм, за да не го гледаме? И кои са "създателите", та да не пипнем нищо тяхно?
  • 6 кик

    4 1 Отговор
    зна4и като си купа шоколад и по4ерпя някой ше ме арестуват защото аз съм го купил пък яде и друг нали така?
    добре дошли в на4алото на нов световен ред
  • 7 Господин Димитров

    0 0 Отговор
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Защо не хванете замунда а се занимавате със лапештаци ?
  • 9 Гост на Госта

    0 0 Отговор
    Защото не могат. Замунда не е в БГ, а само тука могат да се правят на велики. За това ще си работят повечето тракери - който се е усетил и ги е изнесъл - както требва да направят всички ЧЕЛАВЕЦИ който се смятат за повече от ОВЦЕ.