Last news in Fakti

9 Януари, 2012 12:09 21 037 30

МВР спря торент сайт

  • торент-
  • тракер

Незаконно разпространение и използване на авторски произведения бе пресечено при операция на антимафиоти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП, съвместно с колегите си от териториалните звена в Габрово и Перник, проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения /музика, филми, софтуер и други/ чрез поредния български торент тракер без съгласието на правоносителите.

В резултат на проактивните действия на антимафиотите е преустановен достъпът до торент секцията на сайта. Установени са двамата му собственици, единият от които непълнолетен. Изяснена е и самоличността на мъж, предоставил за споделяне в мрежата файл касова българска продукция. По този начин са нанесени огромни щети на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.

В хода на операцията са локализирани адреси в градовете Габрово, София и Перник.

Оттам са конфискувани компютърни системи и хардуерни устройства, чрез които в продължение на около три години бил осигуряван достъпът на потребителите на Интернет до огромен брой авторски произведения. Двата сайта са сред първите пет български торент тракери, чрез които се нарушават права на автори, продуценти, изпълнители и издатели от България и чужбина.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата на България за ограничаване на интелектуалното пиратство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Marchev

    8 0 Отговор
    На лов за цаца, докато морето е пълно с акули! Аплауз!
  • 2 ...

    10 0 Отговор
    Добре казано, Марчев!!!
    Прилича малко на историята с хеликоптерите, които видяха бунгалата на рибарите, но имотите на киро циганина НЕ....
  • 3 Линдрос

    4 0 Отговор
    Торент сайтът http://www.p2pbg.com ли е?
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    много лошо-да
  • 5 Денис Ангелов

    3 0 Отговор
    Кога ще се научат, че винаги има начин ...
  • 6 WWW.ZAMUNDA.NET

    9 1 Отговор
    Добре,че ЗАМУНДА Е ВЕЧНА !!! нека ГДБОБ ходи в холандия !! :D :P
  • 7 booos

    4 1 Отговор
    Хахаха...ама за интелектуално пиратство трябва да арестуват ..пожарникаря ...и вифаджията ...по големи пирати от тех нема ..
  • 8 BassManiak

    0 0 Отговор
    kak se kazva saita pls kajete..
  • 9 хйгй

    0 0 Отговор
    p2pbg.com
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    ударила сайтовете Elit-bg.com и P2P, заяви шефът на сектора Явор Колев
  • 11 Радослав Петров

    2 0 Отговор
    buxaxaxaxaax porednata pomia v bg! cirkadjii sa vsi4ki!:)
  • 12 СССР

    4 0 Отговор
    По този начин са нанесени огромни щети на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.....ха ха ха
  • 13 СССР

    1 0 Отговор
    ооо горките български творци и тяхната индустрия която от 1990г насам бълват от тъпи все по тъпи филми само един ще посоча стъклен дом е по глупав филм няма но най интересното е че се скъсват да го теглят това е показател че нацията поумнява стремглаво
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    Не знам дали тъпурите извършили акцията осъзнават в чии ръце са пионки,,,,,,,,, Новият Световен Ред ще го наложат скоро с толкова прост народ ,,,,,,,,,,,
  • 15 анонимен

    4 0 Отговор
    Много ми е странно защо МВР се занимава с глупости, а не гони истинските престъпници. Тези, които изнасилват, убиват, пренасят наркотици и т.н. Торент сайтовете ли са най-големите ни проблеми?! Предлагам да стигнем до етапа, когато сме се справили със всички други глупости и тогава да мислим за интелектуалната собственост. Като начало някой да уволни всички в парламента - това ще е едно добро начало и спестяване на един огромен и безсмислен разход. :)))
  • 16 кик

    2 0 Отговор
    глупости....огромни щети и сега като го затвориха трябва да станат ултра богати бг творците хах
  • 17 хахаха

    0 0 Отговор
    То поне да си струваха тея българските филми, а пък те такава боза просто няма на къде повече. До сега не видях от тези новите български филми нещо смислено.
    Нека пазете си филмите и така никой поне няма да ви ги купува и скоро ще ги пуснете и по Канал 1 да ги гледаме.
  • 18 Mal ii

    4 1 Отговор
    Искам да поздравя антимафиотите от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП за прекрасно свършената работа! И докато не съм забравил, трябва спешно да арестуват посланика на САЩ в България! По негови собствени публични признания, е ползвал продукти, без да плаща авторско право! Което го прави обикновен ПИРАТ! И за да няма разногласия за ИЗБИРАТЕЛНО прилагане на ЗАКОНА за АВТОРСКО ПРАВО,очакваме доблестните ни антимафиоти да АРЕСТУВАТ въпросния ПИРАТ!!!
  • 19 gost

    2 0 Отговор
    мога само да кажа едно,явор колев и глутницата му ,да изчесва като цяло от България,че вече ми писна от тъпите им изцепки,първо да оправят другите неща в бг,и тогава да се заемат със торент сайтовете
  • 20 Неканен

    0 5 Отговор
    Поне Явор Колев е един от малкото държавни служители, които правят това за което са наети. Има ред други служби, които се занимават с "другите неща в бг" и това че те не си вършат работата, не означава че "глутницата" трябва да спре да действа. Поне знаем, че има един, който си спазва задълженията.

    Коментиран от #26

  • 21 сашо

    4 0 Отговор
    абе щети като почнем да земаме по 3000-5000 лева на месец да ги махат тракерите сега как да стане номера ......като хората нямат пари за ядене ....
  • 22 vazmuten

    1 0 Отговор
    ...toi gospod gleda....mani 4e niama kvo da iadem ami sega niama da ima i kakvo da gledame....
  • 23 джеки

    1 0 Отговор
    Номер-15--много си прав братле.Като знам как се продават цигари на воля без бандерол по селата и градовете наркотици и какви ли не още ,а тръгнали дасе занимават с кокошарски истории.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пламен Кисьов

    1 0 Отговор
    еми като не могат да хванат диларите, изнасилвачите, закоравелите престъпници и убийци .. и то ,че не могат ами не искат, щото ся кат няма кой да им дава субсидии легално под формата на благотворителност и кво ли още не - сега ще им дават подкопи за да не ги закачат - все пак кой нормален ще тръгне да прибира някой круперн разпространител на цигари без бандерол , ако му снася десетки хил. левове ... така ще е за напред - за кокошка няма прошка за млн. няма закони ... висчко тва е да се отчетат пред ЕС , че са свършили нещо значимо ... пък тва ,че всеки ден горят коли и няма кой да направи нищо по въпроса .. нормално - най-лесно е да вземеш слолед от хлапе .. ням думи просто колко е велика наща милиция
  • 26 Пламен Кисьов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Неканен":

    @20 ДА, така е .. но на фона на цялата помия в БГ , е просто подигравка ...
  • 27 До 18

    0 1 Отговор
    Съдът на Европейския съюз (СЕС) осъди блокирането на торент сайтове.
    Магистратите решиха, че филтриране на трафик и блокиране на обмяната на торенти с авторски права между потребители представлява нарушение на основни човешки права
  • 28 gost

    0 0 Отговор
    Дааа , решени са вече проблемите на Бг авторите.Затвориха 2 тракерчета ама мънички а големите - не мож ги пипнат.
    От днес ще качвам само бг музика , само бг Филми и само по чужди тракери - да видим как ше затворят тях.....смешници
  • 29 уууу_п_с

    0 0 Отговор
    Даа , сега вече реших проблемите на Бг авторите- вече няма да ги гледа никой ))))))))). Затвориха 2 тракерчета и сега актьорите ще станат милионери , щот хората ще се избият да ходят по кината .
    Що не затвориха големите тракери? - щот не могат. Аз вече ще качвам само бг музика , само бг филми и само по чужди тракери да видим как ще ги затворят тях ... смешници
  • 30 уууу_п_с

    0 0 Отговор
    Даа , сега вече реших проблемите на Бг авторите- вече няма да ги гледа никой ))))))))). Затвориха 2 тракерчета и сега актьорите ще станат милионери , щот хората ще се избият да ходят по кината .
    Що не затвориха големите тракери? - щот не могат. Аз вече ще качвам само бг музика , само бг филми и само по чужди тракери да видим как ще ги затворят тях ... смешници