Отидете към основна версия

14 802 22

Спипаха автобанда, оказала сериозна съпротива

  • автобанда-
  • крадци-
  • моторни превозни средства-
  • разфасоване автомобили

Криминалисти на СДВР и колегите им от ОДМВР-Перник неутрализираха престъпна група, занимавала се с противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

Четиримата стари познайници на полицията са в ареста за 72 часа. При претърсванията са открити една открадната и две вече разфасовани коли, автомобилни части, лаптопи, чипове и тапи за заглушаване

Преди повече от месец служителите от сектор „Престъпления  свързани с МПС” в СДВР стигнали до информация за действаща автобанда.След като данните били потвърдени, била планирана и спецакцията по задържането на членовете на групата, реализирана през нощта на 26-ти март. Те знаели за уговорена среща между организатора Д.Г. /30 г./ - известен с прякора Цайса,  и двамата му авери - П.В. /31 г./, Пенето и Й.Б./26 г./ -Пантата, на пътен възел „Драгичево”. Лидерът на групата трябвало да съпровожда със собственото си БМВ другите двама, които пък пътували в откраднат автомобил. Било осигурено внимателно проследяване на двете коли, но поради движението им с около 200км/ч., в района на с.Старо село, за кратко ги изгубили от полезрение. В преследването се включили и автопатрули на РУП-Радомир, скоро след това БМВ-то било засечено и спряно принудително. В него се оказали Цайса и двамата му съучастници, които успели да покрият в с. Углярци крадената кола и да се прехвърлят в немското возило. По време на задържането оказали яростна съпротива и опитали да избягат. Малко по-късно в полицейския капан попаднал и Д.Б. /36 г./ от Перник, за когото полицаите имали информация, че е закупувал крадените коли.
Последвало претърсване в гараж, собственост на негов роднина в с. Углярци. Там  полицаите открили лек автомобил „БМВ”, модел „325 ЦИ” , откраднат същата нощ от вилна зона „Приплат” в с. Владая. По време на огледа в колата било иззето и устройство за заглушаване – т.нар. „тапа”. В прилежащи към гаража постройки криминалистите попаднали на части за автомобили „БМВ”, двигател със заличен номер, малък регистрационен талон и други документи. Оказало се, че на практика били разфасовани две  БМВ-та, откраднати преди две седмици от София и Перник. При претърсвания в жилищата на задържаните са иззети мобилни телефони, два лаптопа, единият от които със заличен номер, фотоапарати с неясен произход, видеокамера, чипове за БМВ и ключове за автомобилите от същата марка.
Четиримата мъже са задържани за 72 часа с повдигнати обвинения за престъпление по чл. 346 от Наказателния кодекс.
Те са стари познайници на полицията –  Цайса е с 10 висящи досъдебни производства  за заплаха за убийство, кражби и противозаконни отнемания на моторни превозни средства,  Пенето – с 10 висящи досъдебни производства за кражби, заплаха за убийство и нанасяне на средна телесна повреда, а Й.Б./26 г./ - с 16 висящи досъдебни производства за кражби и противозаконни отнемания на коли. Съучастникът им Д.Б. е регистриран за противозаконни отнемания на моторни превозни средства .
Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини