Last news in Fakti

27 Март, 2012 14:34 14 796 22

Спипаха автобанда, оказала сериозна съпротива

  • автобанда-
  • крадци-
  • моторни превозни средства-
  • разфасоване автомобили

Криминалисти на СДВР и колегите им от ОДМВР-Перник неутрализираха престъпна група, занимавала се с противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

Четиримата стари познайници на полицията са в ареста за 72 часа. При претърсванията са открити една открадната и две вече разфасовани коли, автомобилни части, лаптопи, чипове и тапи за заглушаване

Преди повече от месец служителите от сектор „Престъпления  свързани с МПС” в СДВР стигнали до информация за действаща автобанда.След като данните били потвърдени, била планирана и спецакцията по задържането на членовете на групата, реализирана през нощта на 26-ти март. Те знаели за уговорена среща между организатора Д.Г. /30 г./ - известен с прякора Цайса,  и двамата му авери - П.В. /31 г./, Пенето и Й.Б./26 г./ -Пантата, на пътен възел „Драгичево”. Лидерът на групата трябвало да съпровожда със собственото си БМВ другите двама, които пък пътували в откраднат автомобил. Било осигурено внимателно проследяване на двете коли, но поради движението им с около 200км/ч., в района на с.Старо село, за кратко ги изгубили от полезрение. В преследването се включили и автопатрули на РУП-Радомир, скоро след това БМВ-то било засечено и спряно принудително. В него се оказали Цайса и двамата му съучастници, които успели да покрият в с. Углярци крадената кола и да се прехвърлят в немското возило. По време на задържането оказали яростна съпротива и опитали да избягат. Малко по-късно в полицейския капан попаднал и Д.Б. /36 г./ от Перник, за когото полицаите имали информация, че е закупувал крадените коли.
Последвало претърсване в гараж, собственост на негов роднина в с. Углярци. Там  полицаите открили лек автомобил „БМВ”, модел „325 ЦИ” , откраднат същата нощ от вилна зона „Приплат” в с. Владая. По време на огледа в колата било иззето и устройство за заглушаване – т.нар. „тапа”. В прилежащи към гаража постройки криминалистите попаднали на части за автомобили „БМВ”, двигател със заличен номер, малък регистрационен талон и други документи. Оказало се, че на практика били разфасовани две  БМВ-та, откраднати преди две седмици от София и Перник. При претърсвания в жилищата на задържаните са иззети мобилни телефони, два лаптопа, единият от които със заличен номер, фотоапарати с неясен произход, видеокамера, чипове за БМВ и ключове за автомобилите от същата марка.
Четиримата мъже са задържани за 72 часа с повдигнати обвинения за престъпление по чл. 346 от Наказателния кодекс.
Те са стари познайници на полицията –  Цайса е с 10 висящи досъдебни производства  за заплаха за убийство, кражби и противозаконни отнемания на моторни превозни средства,  Пенето – с 10 висящи досъдебни производства за кражби, заплаха за убийство и нанасяне на средна телесна повреда, а Й.Б./26 г./ - с 16 висящи досъдебни производства за кражби и противозаконни отнемания на коли. Съучастникът им Д.Б. е регистриран за противозаконни отнемания на моторни превозни средства .
Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вярващ в.......

    10 0 Отговор
    ....сега делата ще станат съответно 11,11,17 и.......
    -и нищо друго,разбира се,.....
  • 2 урко

    1 4 Отговор
    Всичко е реклама и пунтамара.
  • 3 Илич Рамирес

    4 0 Отговор
    СЕГА БАНДЮГИТЕ ЩЕ СЕ ОПЛАЧАТ ОТ ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ СИГУРНО ХАХАХА.ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НА ВСИЧКИ МОРГИ НЕ ИМ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ.АКО ВЗЕМАТ ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ ЩЕ ИЗКОЧАТ СИГУРНО НЯКОЛКО АВТОПАРКА
  • 4 111

    3 0 Отговор
    За бандитите закона е ясен-8 г. затвор!!! Поздравления за полицаите,и с молба да дойдат да разследват кражбите на коли във Варна!
  • 5 сСс

    2 0 Отговор
    "урко", мълчи си като нямаш какво да кажеш
  • 6 ...

    0 1 Отговор
    да ни режат главите напрато,дае.а тяхната м...
  • 7 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    mai veche e vreme da dojiveiat starinite v zatvora.dostatachno sasi poigrali.
  • 8 USA

    1 0 Отговор
    Тия ще се оправят за пореден път. За това съдиите ви са най-богата каста у вас!
  • 9 Иван Иванов

    2 0 Отговор
    Да им направят транссексуална операция за смяна на пола , да ги обръснат и да ги пуснат на собствениците на bmw та ...
  • 10 Калоян Михайлов

    3 0 Отговор
    много се радвам ,че са ги гепили, дано да има много полицейско насилие, даже и полицейско изнасилване им пожелавам да получат... ...
    тия кога и да ги убиеш се им е късно !
  • 11 николай маринов

    3 0 Отговор
    Десет , петнадесет , шестнадесет "висящи" дела ! Хайде сега да си представим колко хубаво биха се клатили "висящи" десет , петнадесет или повече съдии , прокурори и пр. Това ли трябва да се случи за да заработи накрая тази система?
  • 12 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    В затвора ще има една игра с тях , на майки и бащи , а нашите пиленца и татко да си изберат да играят ще се окаже , че майката е мъжка
  • 13 СЪДИЯТА СЪДИЯТА ПЕ.ЕРАСТ

    3 0 Отговор
    ЩОМ СА СЪБРАЛИ ТОЛКОВА ВИСЯЩИ ДЕЛА ( висящи -странен термин използван само във висящата ни скапана държава ) ЗНАЧИ МОМЧЕТАТА СА ПОПАДНАЛИ НА ПРАВИЛНИЯ АДВОКАТ !!! А КАКТО СЕ ЗНАЕ (или малцина го знаят ) ЕДНИТЕ АДВОКАТИ ПОЗНАВАТ ДОБРЕ ЗАКОНА А ДРУГИТЕ ... ПОЗНАВАТ СЪДИЯТА !!! ТОВА Е БГ РИАЛИТИ ! НЕ МОЖЕ НА ЗАПАД ДА ИМАШ 10 ИЛИ 16 ДЕЛА - ТОВА ГРАНИЧИ С ПЕРВЕРЗИЯ СЪС ЗАКОНА ! НО ...ТУК МОООЖЕ ! И ТАКА СЕГА СЛЕД НАМЕСАТА НА ПОЛИЦИЯТА – СЪДИЯТА... АХ ТОЗИ СЪДИЯ... МОМЧЕТАТА ЩЕ ДОБАВЯТ ПО ОЩЕ ЕДНО ,,ВИСЯЩО ДЕЛО '' !? МНОГО ВАЖНО ТЕ СА СИ ГО ПИСАЛИ НА СМЕТКИТЕ И НЕ ИМ ПУКА ! ЩЕ ВИ КАЖА ЛИЧНОТО СИ ДЕМОКРАТИЧНО МНЕНИЕ И ТО ГЛАСИ СЛЕДНОТО : – ЗА 24 ЧАСА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЗИ СМЕХОТВОРНА ДЪРЖАВА ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ И ДА СЕ НАПРАВИ НЕОБХОДИМОТО С ВСИЧКО КОЕТО СЕ ВОДИ КАТО КРИМИНАЛЕН КОНТИНГЕНТ КАКТО И КОРУМПИРАНА НАПАСТ – БЕЗ ОСОБЕНО МНОГО ВЪПРОСИ ...
  • 14 qqqqqq

    5 0 Отговор
    Най добре да ги разстрелят, тези никога няма да се оправят, вредни са за обществото. Трябва да се приеме закон че можеш да се издъниш два пъти, на третия път разстрел. Какво е това 10 - 15 дела, харчат държавни пари и тормозят хората. В България не трябва да се позволява човек да има повече от 2 присъди на третата разстрел. Тогава престъпноста ще падне рязко.
  • 15 Разпутин

    2 0 Отговор
    Противозаконно отнемане.Аре стига бе.Какво значи това ? Вземете си оправете определенията Думата е само една и тя е кражба.Все едно противозаконно да оп.на жена ти.Нищо нередно само дето закона го намира за такова ,но ти нямаш нищо против.
  • 16 правосъдник

    2 0 Отговор
    Бой,бой,пак бой,и накрая да ги предадат за присъда на собствениците!Знаем как да ги накажем...тяхната м...
  • 17 абв...гз

    0 0 Отговор
    Къде е ченгето??????????????????
  • 18 капитен

    2 0 Отговор
    само в България има такова понятие ,,висящо дело''
  • 19 pesho

    1 0 Отговор
    Mi to si pishe " Rabotata po dokumentiraneto produljava" i gotovo :)
  • 20 The Bear

    0 0 Отговор
    Да-а-а-а - чудна работа - съпротива при арест, висящи дела - тея явно си имат корав гръб.... за да висят тея дела.... Ама като чувам по колко висящи дела имат... ми те ги наредили като луканки на прът бе! И кво чакат тея дела "висящи" - висят докато узреят и сами си паднат ли !? Нещо много ми харесват предложенията на @11, @13 и @14 - ама как да се осъществят!? По всичко което се случва в нашата държава си личи, че България си отива... Вижте в Бургас ще страят голям блок за "млади семейства, в които има непълнолетни родители от малцинствани групи" и общинарите воюват със зъби и нокти за построяването му без да осъзнават какъв автогол си вкарват пред населението с това решение - по цяла България има много печална статистика от заселването на м....ли в нови блокове - и ние вкупом им плащаме строежа, тока, парното, водата, данъците и им търпим мръсотията, кражбите и гюрултията... И всички престъпни схеми на олигархията и политическата класа които вече са до болка познати... и престъпната ни съдебна система...
  • 21 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Ако бяхме преди 89 досега да са ги разстреляли! Господа съдии, сега като ги пуснете ще откраднат вашите коли, ще ви отвлекат децата и тогава жална ви майка..
  • 22 Гого

    0 0 Отговор
    Ако ме спрат на улицата без л.к. , могат да ме задържат/арестуват поне за 24ч. , а за "...автобанда , оказала сериозна съпротива..." - 72ч.
    1. "Банда" , означава "организирана престъпна група".
    2. "Оказала сериозна съпротива при арест" означава , че НАЙ-МАЛКОТО не се е подчинила на разпорежданията на полицията.
    3. И тримата бандити са с по 10-16 висящи дела - това означава , че КАТЕГОРИЧНО са доказали , че са вредни и опасни за обществото.
    Че ще ги пуснат - това е ясно. Такъв е закона. Но в закона има и пускане под гаранция. Определи им по милион на човек (в други държави съдиите "раздават" подобни гаранции за далеч по-наивни нарушения) , пък като излязат уж случайно да ги очистят и готово.
    Кражба на коли ли? В съседна Румъния , по статистика за една година ВСИЧКИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ отчитат С А М О Е Д Н А щета "кражба на автомобил"....
    Като си преработиха закона , румънците са оставили няколко отключени коли на улицата - идва другаря крадец да "работи" и - разстрел , на място. ЗА НАЗИДАНИЕ !!!!
    Ако искаш после кради/"противозаконно отнемай" автомобили...