Отидете към основна версия

10 928 7

Убиха шефа на фенклуба на Пирин (обновена)

  • пирин-
  • димитър сукалински-
  • банскалията-
  • убийство
Снимка: БГНЕС

41-годишният Димитър Сукалински – Банскалията бе открит мъртъв в апартамента си в ЖК "Еленово" в Благоевград, предаде БГНЕС. Жертвата бе председател на фенклуб "Реален" на футболен клуб "Пирин".

Вратата на жилището му в бл. 201 е разбита. Сукалински е открит мъртъв в коридора - заклан с нож, с порезни рани по ръцете, след като се опитал да се предпази от двамата си нападатели.

Към 21,30 благоевградчанинът се обадил на майка си по телефона с думите: "Убиха ме, убиха ме".  Пристигналият лекар констатирал смъртта на мъжа.

На място е извикана линейка и екип на "Пожарна безопасност и защита на населението", за да разбият вратата на жилището. До това не се стигнало, тъй като бащата на Сукалински извикал ключар, който пробил патронника на вратата и я отворил.

Банскалията бил открит в коридора мъртъв, целият под, стените и ръцете му били в кръв. След като дежурният лекар на ЦСМП - Благоевград констатирал смъртта на Сукалински е извикана и полицията. Районът бе отцепен, към 22.30 часа започна огледът на местопрестъплението.

Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ". Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите "заклаха ме". Родителите му, които живеят в друго жилище в района Трето ОУ веднага отишли до жилището му в жк "Еленово".

Приятел на Сукалински разказа пред следователите, че към 19 часа той казал, че "има работа с едни момчета" и тръгнал да се прибира в апартамента си. Според съседи убитият Сукалински се качил в апартамента си с двама души. След като го убили, те му взели ключовете и заключили отвън вратата.

Трупът на председателя на фен - клуба бе огледан от съдебния лекар д-р Яни Златин, а към 3 часа след полунощ транспортиран за аутопсия в моргата на МБАЛ - Благоевград. Работата на полицията по случая продължава, мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял вчера. Неофициални информации свързват Банскалията с лихварство, преди години е работил и за застреляния сенчест бос Васил Горчев - Кьоравия.

Сукалински носи прякора си "Банскалията" заради факта, че баща му е от Банско, където се е родил и той. Баща му е бивш военен, бил е на служба в Банско и в дивизията в Благоевград като началник на склад за ГСМ. Сукалински не живее със съпругата си, имат едно дете.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини