Last news in Fakti

30 Март, 2012 16:11 2 701 4

Две версии за убийството на Банскалията

  • банскалията-
  • димитър сукалински-
  • цветан цветанов-
  • убийство-
  • благоевград
Две версии за убийството на Банскалията - 1
Снимка: БГНЕС

По две версии работи полицията за снощното убийство на Димитър Сукалински – Банскалията в Благоевград, съобщи пред журналисти в парламента вътрешният министърът Цветан Цветанов. Задържан все още няма, но има „определена насоченост към определени лица“, стана ясно от думите му.

Министърът призна, че случаят е „доста тежък“.  Банскалията бе заклан пред апартамента си около 21.30 часа снощи.  Цветанов не потвърди слуховете, че жертвата се е занимавал с лихварство.

Той коментира готвения от БСП вот на недоверие заради отказа от проекта АЕЦ „Белене“ като „част от политическата активност“ на червената партия. Цветанов изтъкна, че скоро в столетницата ще има избори и вероятно напрежението вътре расте.

Преди това Цветанов се скара с червения депутат Михаил Миков, който му зададе въпрос на парламентарния контрол за политическия му кабинет.

Цветанов се похвали, че сега политическият му кабинет е редуциран до  състав от 5 души, но върши много повече работа в сравнение с 18-те души, които ползват Миков докато заемал поста на вътрешен министър. По време на неговото управление тези съветници на Миков стрували около 700 000 лева, изтъкна Цветанов.

Червеният депутат веднага контрира, че Цветанов ползва не експерти, а охранителни, а пък му заяви, че бил безгласна буква в кабинета на Тройната коалиция.

Последваха реплики от място и подвиквания из пленарната зала, от които Цветанов се почувства обиден и заяви, че може да ползва гостуващите на законотворците деца, седящи на балкона, като свидетели при евентуално дело за клевета.

Вътрешният министър заяви още, че до момента има седем обвинени за безредиците от миналата година пред столичната джамия „Баня Башъ“, когато митинг на „Атака“ прерасна в меле с камъни и горене на молитвени черджета.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    1 1 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА МИ РАЗВАЛЯТЕ ДЕНЯ СЪС СНИМКИ НА ТАЗИ МУТРЕНСКОГАМЕНСКА КИФЛА!
  • 2 Парадокс

    1 0 Отговор
    Куца ти граматиката брат. Ако го напишеш правилно, може и да ти обърнат внимание.
  • 3 николай маринов

    0 1 Отговор
    Забележката е меко казано дребнава . С удивителна или въпросителна № 1 е прав . Никак не е здравословно да гледаш тази физиономия ,особено след хранене.
  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    za Petkov li taguvate?