Отидете към основна версия

8 419 12

Хиляди левове са откраднати от дома на убития старец в Белослав

  • белослав-
  • 80-годишен

По информация на съседи на убития старец, той е бивш военен, който е получавал висока пенсия

Хиляди левове са задигнати от дома на убития дядо Георги в Белослав, съобщи Varna24.bg. Подробности за зловещото убийство в дома на стареца бяха дадени на брифинг в сградата на Окръжен съд Варна.

По информация на директорът на ОДМВР Варна, Даниел Пашов и и.д. окръжен прокурор Радослав Лазаров, задържани за тежкото криминално престъпление са две лица на 20 и на 23 години.

20-годишният има наложена административна глоба за употребата на дрога, а като непълнолетен и задържан за кражби.

23-годишният младеж пък е с чисто криминално минало.

На брифингът не бе дадена информация дали задържаните лица са от ромски произход. Според изнесената информация те са задържани за 24 часа, но мярката ще бъде увеличена на 72 часа, в които ще останат в ареста до определянето на мярка по задържането им.

По информация на съседи на убития старец, той е бивш военен, който е получавал висока пенсия. Човекът живеел близо до циганската махала в Белослав. На трупа се натъкнал брат му, който живеел в съседна къща в същия двор.

Двамата задържани ще бъдат изправени пред съда за убийство, придружено с грабеж и могат да лежат в затвора от 15 до 20 години или да получат доживотна присъда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини