Отидете към основна версия

31 Януари, 2019 15:35, обновена 31 Януари, 2019 15:35 34 644 52

Уволниха катаджия, позволил си да бие служител на бензиностанция (ВИДЕО)

  • катаджия-
  • велинград-
  • полицай

Деянието на автоконтрольора от Велинград стана по време на негово дежурство през декември

Стопкадър и видео: Радио 999

Дисциплинарно уволнен е служител от състава на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Става дума за автоконтрольор от Велинград, заснет от охранителните камери да напада и бие с юмруци служител на бензиностанция в курортното градче. Случаят е от декември 2018 година. По време на побоя полицаят е на дежурство и униформен.

Видео: Радио 999

Скандалът избухна, след като пострадалият Иван Китанов разпространи клипа в социалните мрежи и подаде сигнал на спешния телефон 112. Шефът на дирекцията комисар Йордан Рогачев разпореди незабавна проверка, а материалите от нея бяха докладвани и на прокуратурата.

Спрямо униформения е било образувано дисциплинарно производство за извършеното от него грубо нарушаване на етичните норми за поведение на държавните служители в МВР. След приключването на производството със заповед на комисар Рогачев на полицая е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание, а именно - уволнение.

От МВР така и не назоваха името на провинилия се автоконтрольор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Полицай бие бензинджия (ВИДЕО)

    Иван Китанов от Велинград сигнализира на „Радио 999“ за полицейски произвол. Той ни предостави и запис от охранителната камера на бензинос ...
    29.12.2018
    6 709
    40