Отидете към основна версия

7 844 10

Шампион по борба опита да върне мутренските години в Слънчев бряг

  • мариян ганев

Републиканският шампион беше арестуван в началото на лятото м. г. заради грабежи на чуждестранни туристи

Голямата надежда на родната борба Мариян Ганев получи обвинение за държане на високорискови наркотични вещества. Републиканският шампион беше арестуван в началото на лятото м. г. заради грабежи на чуждестранни туристи в Слънчев бряг заедно с брат си Даниел и техния авер Николай Бабачев.

Според разследващите бандата опитала да върне мутренските години и рекетирала чужденците по тъмна дома. След блестящата акция на местната полиция криминалистите претърсили квартирата на двамата братя, където открили 200 гр марихуана и 10 гр амфетамин, електронна везна и джъмпери за разпределяне на дозите.

Тримата веднага получиха обвинения за грабеж, но до последно се изясняваше на кого е дрогата. В крайна сметка, за държане на 200 гр марихуана е обвинен само Мариян. Не е ясно какво е щял да прави с толкова наркотици спортистът, но ако беше доказано, че той е имал намерение да пласира дрогата, положението му щеше да е значително по-тежко.

Флагман.бг научи още, че и тримата заподозрени за престъпленията вече са на свобода. Мариян не изкара и ден зад решетките заради влошеното си здравословно състояние и бе пуснат срещу 3 000 лв. гаранция. Неговият брат и аверът им Николай обаче нямаха този късмет и няколко месеца търкаха наровете в бургаския арест. Те също са освободени срещу парична гаранция от по 3 000 лв.

Тримата искали да признаят вината си и да сключат споразумение с прокуратурата. Те изразили готовност да върнат откраднатите вещи. При подобен развой на събитията триото ще се размине само с условни заради чистото си съдебно минало.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини