20 Юли, 2018 14:22 6 656 27

Един от борците, обирали туристи: В ареста има напрежение, не съм свикнал с това

  • борци-
  • борба-
  • мариян ганев-
  • даниел ганев

Даниел Ганев, един от братята борци, задържани за грабежи над чужденци в Слънчев бряг, както и техният приятел Николай Бабачев, поискаха да излязат от ареста.

Припомняме, че сливналията беше арестуван заедно с брат си Мариян и техен авер, след като се опитаха да върнат мутренските години в Слънчев бряг.

Тримата бяха закопчани за серия от грабежи на непълнолетни чужденци след перфектна акция на криминалистите в морския курорт и техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция”.

Майката на Николай - Недка, беше допусната от съда като свидетел.

„Синът ми страда от диабет, на инсулин е от 11- годишен. Неподдържането на състоянието му ще доведе до усложнение. През годините с мъжа ми сме полагали много грижи. През нощта Николай е изпадал в безсъзнание. Синът ни не е напускал дома ни допреди 2 години, когато реши да замине да работи в Слънчев бряг. Той е добър ученик, завършил е Математическата гимназия, приет е в 2 университета. Ние държим да продължи образованието си и да продължим да се грижим за нето. Ние му помагаме по всякакъв начин“, каза майката, която е учител по професия.

Според прокуратурата жалбите срещу мярката за неотклонение „Задържане под стража“ са неоснователни.

„Няма нови обстоятелства, които да налагат изменение. Има безспорни доказателства срещу тях. Привлечени са като обвиняеми за две престъпления, които не са инцидентни решения, а са планирани. По никакъв начин не могат да бъдат оставени да търпят друга мярка в Слънчев бряг, а по родните им места – ще се затруднят следствените действия.“, настоя държавното обвинение.

Според защитата на Бабачев няма доказателства, че подопечният му ще се укрие.

„Ще лишим един 19-годишен младеж да израства трудово и социално“, каза адвокатът. Той поиска за Николай парична гаранция или подписка.

„Искрено съжалявам. Осъзнавам огромната си грешка, която няма да повтарям. Обаче в ареста ми е тежко. Храната в ареста не е подходяща за мен, тъй като аз трябва да спазвам специален режим. Дават ми бял хляб, а аз трябва да ям пълнозърнест. Отделно – има напрежение, а аз не съм свикнал с това“, каза Николай Бабачев.

Според адвоката на Даниел Ганев той има постоянен адрес в Сливен, в момента временно пребивава в Слънчев бряг.

„Двете престъпления са извършени в рамките на половин час. Съвсем нормално е в рамките на някаква емоция да бъдат извършени“, каза защитата. Той също поиска по-лека мярка за неотклонение.

„Осъзнавам грешката си. Най-много искам да приключи всичко. Не мисля, че тази мярка е подходяща за това, което сме направили“, каза той.

Все пак бургаският окръжен съд остави в ареста 20-годишния борец от Сливен Даниел Ганев и 19-годишния Николай Бабачев от пловдивското село Бенковски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дългият

    103 1 Отговор
    Като не си свикнал с напрежението в ареста защо не си седя на дупето а...Като е диабетик да си гледа здравето а не да обира хората...
  • 3 Будалата

    52 1 Отговор
    Така се почва. После обир на банка. Там са парите. Визирам КТБ.
  • 4 фууу

    78 0 Отговор
    Мнооо нежни тя "борчета" ве, вече и тия станаха джендърчета

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    80 0 Отговор
    Щом ги опандизят и почват с "болестите"а до тогава кражби,алкохол,наркотици...всичко...и в панделата "болни"аре стига ...в Кауша да им дойде акъла
  • 6 Рамбо

    38 1 Отговор

    До коментар #4 от "фууу":

    Тия са МЕКИ китки !!!


    Не стават за борци !!!
  • 7 Ташунко

    40 0 Отговор
    Само ги виж на снимката какви боклуци са - на челата им го пише!
    За тия само Бой, Еб..не и плитко заравяне!
  • 8 оня с коня

    25 5 Отговор
    Егати държавата - човек неможе да си обере няколко души безпроблемно, УЖАС. Каква е тая държава да задържа малки рецидивисти като тези деца, вадили ножове на деца и продавали наркотици. Не ми е ясно защо не се захванат с истинските престъпници - знаете ли колко учители има в София, които си тръгват 20 минути по-рано от работа - това е УЖАС, колко шофьора карат в града с 55 км/ч вместо с 50 - вие ми арестувате борци с ножове, напускам тази страна, край!
  • 9 Преброяване на бесните язовци

    17 2 Отговор
    Спокойно, ще свикнеш.
  • 10 гост

    20 0 Отговор
    „Ще лишим един 19-годишен младеж да израства трудово и социално“, каза адвокатът. Доста са се трудили момчетата...Не е лесно да пласираш дрога и да вадиш нож на деца и жени посред нож за да им прибереш телефона и джобните ... Ама този адвокат бил голям шегаджия..Може да направи кариера в цирка като клоун !!!
  • 11 Filo

    18 1 Отговор
    Добре, нека ги пуснат, но преди това да им отрежат ръчичките, които са ползвали не по предназначение. Това ще е послание и към другите ашлаци, да си знаят какво ги чака.
  • 12 лимонад

    19 1 Отговор
    диабетик на химия за тренировки и мускулна маса????
  • 13 гост

    16 0 Отговор
    Да си мислел преди да ограбваш хората. Да имаш бъдеще като спортист и да го пропилееш по този начин ,е меко казано дебилно. В затвора ти е мястото .
  • 14 бай Ангел

    13 0 Отговор
    Много нежно изглеждат борчетата. Мамини сладки. Да ги вкарват в панделата по бързата процедура. Ще попаднат на хора, ще станат човек. Отпред , отзад. Абе модерни ще са. Сбъркали са времето и мястото. Ама те откаде да знаят. С този селски манталитет..........
  • 15 бай Ангел

    11 0 Отговор
    И както и да се гледат нещата, изводът е един. Лошо възпитание от семейството. Майка му е учителка................... Е що така , бе Миме?
  • 16 Бай Х

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Ще лишим един 19-годишен младеж да израства трудово и социално“, каза адвокатът. Той поиска за Николай парична гаранция или подписка.
    Ей , ювелирни мошеници сте това , адвокатите. Евала. А първите седем години - къде са ?????????????????????????
  • 17 А на тепиха

    9 2 Отговор
    като ставаше републикански шампион, нямаше ли напрежение! Готов съм да ти пращам всеки ден по една шоколадова торта в ареста! Или ще уморим диабета(дай боже) или диабетика(господи прибирай си бетерите)!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Борис

    9 1 Отговор
    Четете ли бе хора , в ареста имало напрежение с което не бил свикнал!!! А хората дето сте обирали ,питахте ли ги дали са свикнали?Преди да станеш престъпник не се ли досети че си диабетик и ако те хванат ще ти е малко некомфортно бе идиот?Как ли са се чуствали жертвите ви бе мърши,това защо не помислихте ?В ареста до забрава и ако зависи от мен и инсулина ще ти спра.

    Коментиран от #23

  • 20 Чл 29. Р.Ц

    5 0 Отговор
    Ще свикнете в голямата къща като доидете , да попаднеш сред рецидивисти , и да си обирал деца на вън , ще смените спорта бързо
  • 21 Иван

    6 0 Отговор
    Дават ми бял хляб, а аз трябва да ям пълнозърнест. Отделно – има напрежение, а аз не съм свикнал с това“, каза Николай Бабачев. ХА ХА ХА. МУТРА истинска.🐀
  • 22 Ники Дудука

    6 0 Отговор
    Боклуците в панделката.
  • 23 Пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Борис":

    В днешно време хората може и да са свикнали да ги обират - циганите, данъчните, ЧЕЗ, ВиК,...
  • 24 vasik atanasova

    4 1 Отговор
    обира деца
    има късмет че не са го набарали бащите им
    на тези деца
  • 25 В зандана за крадците

    4 0 Отговор
    Най долното племе е тва вйй
  • 26 Velislav

    6 0 Отговор
    А не ти е приятно в ареста, ама тия дето сте окрали им е приятно, нали?
    Те може и те са диабетици, това , дето сте им го откраднали може също да им е било ценно. Щом болни хора нямат ценност към други, какво остава по-здрави. Макар, че като гледам не са чак толкова болни - бая висене във фитнеса пада.

    На тия дето им е ваден нож, заплашвани са, ограбвани са им е приложен психически тормоз, на тях им е приятно, нали?

    Съжалявали били. Как докато го правите НИКОЙ не съжалява, ама като сте в ареста и ще ви съдят почвате да се окайвате.

    Гнийте бе, гнус.
  • 27 Вазелин Попов

    1 0 Отговор
    В затвора ще изпита анално напрежение.мухахаха