Отидете към основна версия

15 261 30

Арестуваната дознателка укривала Боклука, изтеглила 25 000 лева и му ги дала

  • благоевград-
  • розалина кьосева-
  • владо боклука-
  • георги кьосев

Срещу Розалина Кьосева са повдигнати 4 обвинения

Снимка: БГНЕС

Арестуваната дознателка от Благоевград Розалина Кьосева е правела сериозни жертви за своя интимен приятел Владимир Бойчев-Боклука. Срещу нея са повдигнати 4 обвинения, свързани с изнасяне на информация към затворника. Тя го укривала, тъй като бил издирван с европейска заповед за арест от Гърция, за да лежи 6-годишна присъда.

Кьосева му казала, че го търсят, той се скрил, а тя му носела редовно храна. Давала му информация и за следователи, съдии, прокурори и надзиратели в затвора и техните семейства. Розалина дори изтеглила потребителски заем от 25 000 лева и е дала парите на Бойчев, за да ги харчи.

Това стана ясно на пресконференция с участието на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, районния прокурор Борислав Ковачки, шефа на "Вътрешна сигурност" и директора на ОД на МВР Благоевград.

Вчера е била претърсена килията на приятеля ѝ в Бобовдолския затвор, където е открит мобилен телефон, чрез който двамата са си говорили.

Заключението на властите е, че Кьосева не е имала користни мотиви, тя е вършила всичко по лични причини, каза районият прокурор Борислав Ковачки.

Баща ѝ - Георги Кьосев, шеф на “Охранителна полиция” в Благоевград, не е привлечен като обвиняем по делото, но срещу него е започнала дисциплинарна проверка.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини