Отидете към основна версия

3 840 20

Кметът на Чупрене продавал за "жълти стотинки" в "роднински" търгове

  • чупрене-
  • ваньо костин

Обвиниха Ваньо Костин в редица престъпления по служба

Снимка: БГНЕС, архив

Обвиниха кмета на община Чупрене Ваньо Костин в престъпления по служба. За последните четири години Костин провел 10 публични търга за продажба на общинска земя, до които допуснал един-единствен кандидат, който закупил имотите на цена близка до данъчната оценка.

Търговете са за площ от 236 дка земя, продадени са за до 100 лв на дка. Имотите са купени от четири търговски дружества, които са собственост на бащата на кмета и съпругата му и се представляват обичайно от брат му и други родственици на кмета.

Също така Костин е посочил и неверни обстоятелства в декларацията си за конфликт на интереси. Той не е декларирал, че едното дружество купило земя, е реално негова собственост и се управлява от него. Кметът накарал бившата си жена да подпише празни листа, за да се регистрират дружества, защото той като кмет няма право да извършва търговска дейност. Обяснил ѝ, че той ще ръководи дружеството.

При претърсвания в общината били събрани още данни за други 9 търга. Проверява се дали са извършени същите нарушения и при тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини