Отидете към основна версия

2 209 3

Англичанин блудства с 2 момчета

  • англичанин-
  • блудства-
  • момчета-
  • родители-
  • стамболово

Родителите им били съгласни

63-годишен британски гражданин е блудствал с две момчета, съобщиха от МВР. Децата са от Стамболово.
Той е задържан за 24 часа тази сутрин в дома си с едно от децата.
Установено е, че със знанието на родителите, е използвал две братчета на 10 и 11 години за блудствени действия като родителите получавали определени парични суми – за храна, ток и др.

Мъжът е изтърпявал присъда във Великобритания за сексуална агресия към деца и живее от две години в страната. Той е лежал три години в затвор в Англия, след което се преселил в България.

След като закупил жилище в старопрестолния град и имот в с. Стамболово, британецът постепенно създал контакти с местното население. Запознал се и с двете братчета – на 10 и 11 години, за които има данни, че са станали жертва на блудствени действия. Постепенно мъжът се сприятелил с момчетата и те започнали често да му гостуват през почивните и празничните дни.   Той пък се отплащал с подаръци, купувал храна на децата и плащал сметките на безработните им родители. По предварителна информация дори купил къща на семейството в друго село.
При проведени действия по разследването от жилището на британския гражданин са конфискувани компютърни конфигурации и други вещи и предмети, имащи отношение към престъпните му действия.

От  службите в чужбина се очакват повече сведения за неговото криминално и съдебно минало в Англия.
Уведомени са всички компетентни органи, които работят с невръстни деца – социални служби, инспектори в детска педагогическа стая, Регионалният инспекторат по образование във Велико Търново, тъй като малолетните са ученици.
Иззети са веществени доказателства, разследването продължава. Материалите ще бъдат докладвани във великотърновската районна прокуратура. Британският гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като ще се работи за взимане на мярка за неотклонение от 72 часа и впоследствие – постоянна мярка за неотклонение.
Спрямо родителите на децата – тепърва ще стане ясно какви мерки ще се взимат по отношение на тях, тъй като случващото се е било с тяхно знание и тяхно съгласие.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини