Отидете към основна версия

6 872 13

Хамстера и Очите готвели убийството на висш полицай

  • хамстер-
  • очите

Антон Петров - Хамстера и Димитър Желязков - Митьо Очите са били арестувани, защото подготвяли убийството на високопоставен полицай от ГДБОП, съобщи bTV.

Операцията е била проведена на столичния булевард "Черни връх".  Полицията е задържала и охраната на Хамстера.

Той е известен като "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод". 

Хамстера бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в килите на Националното следствие бе освободен. Доказателства срещу него за участие в групата за отвличания не бяха намерени въпреки многократните намеци от страна на МВР, че той има още с похищенията.

Несебърският бос Димитър Желязков - Митьо Очите излезе от затвора, след като изтърпя присъдата си за наркоразпространение по Черноморието.

По-рано днес се появи информация, че заедно с Хамстера, за готвеното покушение е бил арестуван и Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Екип на Новините на Нова обаче го откри в дома му в Несебър.

Желязков разказа, че в столицата не е идвал от 20 дни. Днес бил на разпит в Бургас, но не е задържан и не желае да бъде свързван с Петров. 

Митьо Очите излезе от затвора в началото на март тази година. Той получи присъда от 4 години и 10 месеца затвор, след като се призна за виновен за организиране на престъпна група за разпространение на дрога и сключи споразумение с прокуратурата.

Бригадата на Очите бе разбита по време на предишното правителство.

След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини