Last news in Fakti

28 Декември, 2011 16:29 2 353 2

10 години затвор за Данчо Пръча

  • затвор-
  • данчо пръча-
  • престъпна група-
  • очите

Състав на Врачанския окръжен съд осъди на 10 години затвор Йордан Тонов за организиране на престъпна група, с цел извършване на престъпление по чл. 354 а, ал.1 - държане и разпространение на наркотични вещества, предаде Дарик радио.

От 2002 до март 2007 г. Тонов с прякор Данчо Пръча е ръководел групата съвместно с Димитър Желязков - Митьо Очите, а след това, до задържането му на 14 октомври 2008 г. - сам, тъй като Очите е влязъл в затвора. Законът предвижда за това престъпление от 5 до 15 години лишаване от свобода.


Другият обвиняем Калин Петков е признат за виновен, че е участвал в организирана престъпна група с цел да върши съгласувано в страната престъпления - наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество. Осъден е на 6 години и 6 м. затвор /при възможност - от 3 до 10 г./. Признат за невинен по обвинение за изнасилване на Нинова.


Милен Цонков е признат за виновен, че е участвал в организирана престъпна група с цел да се върши съгласувано в страната престъпление - наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество. Осъден на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Частично признат за невинен по това престъпление за кратък период от време. Тримата са оправдани са склоняване към проституция и извършване на блудствени действия.


Никола Тодоров е признат за виновен за устие в организирана престъпна група - наркоразпространение, трафик на хора, склоняване към проституция и сводничество - 6 години и шест месеца лишава от свобода. Заедно с Венелин Кръстев са признати за виновни, че са набрали и приели момичета за развратни действия, склонявали са ги към проституция и "свождали към блудствени действия", като деянията са извършени с користна цел. По тези обвинения двамата получиха за всяко момиче от 8 до 13 години затвор и глоби от 8 до 100 хил. лв. Общата присъда на всеки един от двамата е по 13 г. лишаване от свобода и глоба от 100 хил. лв. Васил Иванов е признат за невинен по обвинение за изнасилване.

На всички осъдени се приспада предварителното задържане, домашния арест и изтърпените части от други присъди. Два дни домашен арест се брои като 1 ден задържане. Петимата - Йордан Тонов, Калин Петков, Милен Цонков, Никола Тодоров и Венелин Кръстев са осъдени са да платят разноските по делото в размер на 6 849,17 -лв, всеки един тях по 1712,30 лв. Част от вещите, конфискувани по време на следствието - телефони, сим-карти, радиостанции, 29 012 лв. и 4 150 евро иззети от Цонков, и 2 940 швейцарски франка от Тонов, се конфискуват в полза на държавата, другите вещи се връщат. Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок пред Софийския апелативен съд. След края на заседанието Йордан Тонов обяви, че ще обжалва присъдата, дори и един ден да са му били дали като наказание, защото не е извършил това деяние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Trooper

    0 0 Отговор
    Каква беше разликата между пръч и коч . Изобщо имаше ли разлика ? Ако обичате , някой селянин да ми обясни . Благодаря предварително !
  • 2 Черния овен

    0 0 Отговор
    Пръча си ти м..........ко,коча съм аз.