Last news in Fakti

12 Януари, 2009 00:00 765 0

Съдът блокирал имущество на обвиняеми за 154 млн. лв.

  • имущество-
  • комисията-
  • очите-
  • отнемане-
  • делото
Върху имущество за 154 млн. лв. са наложени запори и възбрани от съдилищата по искане на комисията "Кушлев". Това съобщи шефът на комисията за установяване на престъпното имущество Стоян Кушлев пред БНР вчера. Той отчете още, че през м.г. комисията е образувала 126 производства за установяване на имущество. Заведени са и 57 дела за конфискация. Законовото условие да започне процес за отнемане е да има влязла в сила осъдителна присъда. След повдигане на обвинение комисията може да иска само налагане на обезпечителни мерки, които да гарантират евентуалния бъдещ иск.

Кушлев припомни проблема с делото за отнемане на имуществото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите, който излежава присъда за наркотрафик. Наложени са обезпечения върху имущество за над 2.3 млн. лв., но делото за отнемането му е още висящо, въпреки че Очите е в затвора. 14 вещи лица от района на Бургас са отказали да дадат заключения по делото. Затова се наложи съдът да назначи експерти от Ямбол. "Това е близо до отказ от правосъдие. Ясно е, че поводът е основателният страх на тези хора, тъй като Митьо Очите след две години няма да бъде в затвора", каза шефът на комисията. Производства за отнемане на имущество текат и срещу останалите от групата на Очите, осъдени заедно с него по наркоделото.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА