Отидете към основна версия

5 568 35

Глоба за циганката, нападнала акушерка в Пловдив

  • акушерка-
  • столипиново-
  • циганка

В началото на юни гражданката нахлула в медицински кабинет в поликлиниката в "Столипиново" заедно с други осем жени и мъж

Кадър: Google Street View

Циганката от гетото "Столипиново", нападнала акушерка в пловдивски ДКЦ, вече е с присъда, предаде TrafficNews. Жената е призната за виновна и наказана с административна санкция.

Неприятната ситуация се е разиграла около 11 часа на 5 юни в поликлиниката в ромската махала. 35-годишната жена нахлула заедно с още осем жени и един мъж с малко дете в медицинския кабинет. С влизането си, тя се затичала към лекарката. Замахнала и я ударила с юмрук в слепоочието. Акушерката се свлякла и наранила главата си в бюрото.

„Ще те причакаме довечера и ще те убием”, заканили се на излизане жените. В този момент сестра от съседен кабинет се обадила на тел. 112 и за минути на място пристигнали няколко екипа на полицията. Междувременно охранители и свидетели се притекли на помощ на лекарката и акушерката.

Целият екшън имал предистория. Оказало се, че нападателката е майка на тяхна пациентка, която била пометнала две седмици преди побоя.

На 14 май 20-годишно бременно момиче било на контролен преглед в АГ кабинета в ДКЦ „Изток”. Направен е ехографски преглед, който установил, че плодът се развива нормално и всичко с бременността е наред.

На 26 май вечерта обаче бременната отишла в АГ клиниката „Весела”, където лекарката давала дежурства. Пред нея разказала, че имала силни болки. Веднага ѝ бил направен ултразвук, който установил, че плодът няма пулс. Веднага е била повикана линейка и бременната транспортирана по спешност в УМБАЛ „Пловдив”, където мъртвият плод е изваден, а родилката – спасена.

Две седмици по-късно в кабинета на лекарката нахлули семейството на пометналата жена, начело с майка ѝ и последвало нападението.

Срещу агресивната ромка било започнато производство и същата се сдобила с обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Битата лекарка си извадила и съдебномедицинска експертиза, в която било упоменато, че пострадалата е с оток и охлузване в лява слепоочна област и кръвонасядане в поясната област.

В крайна сметка магистратите от районен съд я признали за виновна по така повдигнатото ѝ обвинение. Ромката е освободена от наказателна отговорност, но глобена с административна санкция от 1000 лева. Размерът на глобата е бил определен на база доходите и семейното положение на жената.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини