Отидете към основна версия

14 166 44

Мотоциклетисти преминаха с мотори през столичен МОЛ

  • мотоциклетисти-
  • мотори-
  • мол

Задържан е единият, другият се издирва.

Задържан е мотоциклетист, преминал с мотор през столичен МОЛ.Съучастникът му e установен и се издирва, съобщиха от полицията.

Служители на Седмо районно управление установиха мотоциклетистите, преминали с мотори през търговската част на столичен МОЛ. Единият от извършителите на хулиганската проява бил задържан за 24 часа с повдигнато обвинение по 325 от Наказателния кодекс, а съучастникът му се издирва.

На 7-ми юни служители от звено „Сигурност” на търговския център съобщили в полицията за инцидент с мотоциклетисти, станал на 5-ти юни около 12.30 часа В хода на разследването е изяснено, че двамата тръгнали с возилата си от паркинга на ниво /-2/, преминали през търговската част и накрая излезли през централния вход на ниво /0/. Инцидентът се разиграл в рамките на 20 – 30 секунди. Мотоциклетистите били с каски, а номерата на мотоциклетите - закрити и това, естествено, е затруднило разследващите.
Часове наред полицаите преглеждали записите от охранителните камери, докато установили близкото приятелско обкръжение на двамата и накрая стигнали до тях - Я.И. /22 г./  и А.К /18 г./ от София. Преди два дни полицаите задържали единия от тях. Пред служителите на реда  Я.И. разказал, че двамата предварително се уговорили да влязат с моторите в МОЛ-а, за да направят шоу.
Я.И. бил задържан в местното районно управление за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на младежа било повдигнато обвинение по чл. 325 от НК.
А.К. се укрива и полицията го издирва.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини