Отидете към основна версия

16 292 10

Арестуваха Антон Петров – Хамстера (Обновена)

  • антон петров – хамстера-
  • хамстера-
  • арест
Снимка: БГНЕС

 

Антон Петров – Хамстера е задържан от органите на МВР, потвърди за Факти.бг градският прокурор на София Николай Кокинов. Той отказа засега повече подробнсти по ареста.

Арестът е бил извършен на столичния булевард „Г.М. Димитров”, а Петров е бил задържан заедно със шофьора си и двама свои приближени, уточняват от „Дневник”, които се позовават на източници от полицията. Причината била подготвяно тежко престъпление.

 

Антон Петров е задържан снощи, но не зрелищно. Това е заявила пред БГНЕС неговата адвокатка Ваня Траянова. "Отидохме в 19 ч. вчера, за да видим по какъв повод колата на Петров, с която се е придвижвал, се намира в двора на ГДБОП. И в 21 ч. директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че Антон Петров ще бъде задържан за 24 часа без да му се предявяват обвинения, а по подозрение в извършване на престъпление, но то не е убийство или мокра поръчка", казва адвокат Траянова. "Станимир Флоров в 23 ч. разпореди аз да бъда изведена от ГДБОП", добави адвокатката на Антон Петров.

Припомняме, че на 18 май Антон Петров беше извикан на беседа в полицията поради оперативна информация за негов конспиративен разговор, в който се обсъждал план за покушение срещу председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева. Тогава антимафиоти му съставиха предупредителен протокол и са го освободили.

Седмица преди това ГДБОП показно задържа и състави предупредителни протоколи на Антон Петров-Хамстера и несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, защото подготвяли убийството на висш антимафиот.

Заедно с Алексей Петров и Марчело Джотолов Антон Петров е подсъдим по делото "Октопод"

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини