Отидете към основна версия

36 589 124

Аксел първо убил Андрея, после правил секс с трупа ѝ

  • галиче-
  • убийство-
  • аксел

Разследващите били шокирани от спокойствието, с което арестуваният разказвал за извършеното престъпление

Изтекоха шокиращи подробности от самопризнанията на 17-годишният Аксел Олеков, който е обвинен в убийството на Андрея Асанова в Галиче, съобщи BulNews.

Пред разследващите той разказал, че влязъл в къщата през прозорец на мазето, след което почукал на вратата на антрето. Вероятно това е моментът, в който 18-годишната ученичка е звъняла на своя братовчед.

Въпреки, че не успяла да се свърже с него, тя решила да отвори и пуснала комшията си вътре.
Последвал разговор, след който Аксел ѝ се нахвърлил и пребил жестоко. След като момичето паднало на земята, той я заклал.

Пред полицаите той убедено твърдял, че тя била мъртва, когато я е изнасилил.

Разследващите били шокирани от спокойствието, с което арестуваният разказвал за извършеното престъпление и са категорични, че става въпрос за личност с психиката на убиец.

Касапинът вече е в ареста във Враца, като се очаква през следващите дни окръжната прокуратура да поиска от съда да бъде оставен за постоянно зад решетките.

Тялото на Андрея бе открито около 8.40 часа вчера, а няколко часа по-късно криминалистите стигнаха до Аксел и неговия братовчед Десислав и ги задържаха.

Къщата на дядото и бабата на младежите е срещу семейния дом на убитата ученичка. Пред БНТ дядото на задържания заяви, че той е учил само в първи клас, а родителите му пък са в чужбина. Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома ѝ и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща ѝ е изпратил от Англия.

Вчера пък Аксел е бил забелязан да си купува дрехи, маратонки и техника. След задържането му, разследващите са претърсили дома на дядо му.

"Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андреа. Аз го гледам, но не живее при мене. Смятам, че е нереално това, дето го говорят", заяви дядото на Аксел - Олег Красимиров.

Следствените действия със задържания за жестокото убийство продължават. Срещу него все още няма повдигнато обвинение.

По случая е започнато досъдебно производство за умишлено убийство по особено жесток начин, а утре се очаква от прокуратурата да дадат пресконференция.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.

Свързани новини