Отидете към основна версия

6 779 17

Хванаха натясно кмет от ГЕРБ

  • николай нинов-
  • герб-
  • соколаре-
  • бяла слатина

Управникът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов е заловен с незаконни оръжия и цигари без бандерол

Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов е подал оставка, след като полицията е открила в дома му незаконни оръжия, над 400 боеприпаси и цигари без бандерол.

У кметския дом униформените открили над 400 патрона, самоделен пистолет и фабрично изработена пушка с неустановен модел, а също така и почти хиляда къса незаконни цигари от различни марки. След акцията Нинов спрял да вдига телефона си. Нямало го и на работното му място, предават от bTV.

Съсед на кмета е заявил пред полицията, че боеприпасите и оръжията са негови, но близките му също отказват коментар.

Нинов е втори мандат кмет на селото. Преди няколко години той се прочу с това, че както и небезизвестния си бивш колега от Галиче Ценко Чоков, заведе на собствени разноски съселяните си на екскурзия.

От общинския щаб на ГЕРБ съобщиха, че след огласяването на случая с бойния арсенал са поискали Нинов, който е техен кмет, да сдаде поста, в резултат на което той незабавно депозирал оставка.

Хората от селото застават зад Николай Нинов и го подкрепят. Те настояват той да се кандидатира отново за кмет. По случая с Нинов е образувано полицейско производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини