Отидете към основна версия

3 882 23

Крадците наводнили митницата в Благоевград при обира

  • благоевград-
  • митница-
  • агенция митници-
  • обир

Отмъкнали са валута на обща стойност 230 000 лв., сред тях има 10 000 фалшиви долари. Взели са и около 20 кг накити

Снимка: БГНЕС

Властите предполагат, че крадците, които задигнаха пари и накити от митницата в Благоевград в нощта срещу събота са трима души. Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки на извънреден брифинг, цитиран от bTV.

От думите му стана ясно, че са отмъкнали валута на обща стойност 230 000 лв. Сред тях има 10 000 фалшиви долари. Взели са и около 20 кг накити. Част от тях са сребърни, а други – имитация.

Крадците са пуснали всички чешми да текат, за да заглушат шума от ъглошлайфа. Запушили са сифоните и в продължение на 10 часа водата е текла и е проникнала навсякъде. Причинени са сериозни материални щети вследствие на наводнението.

Четири пъти СОТ-ът се е задействал, но пристигналите на място охранители са се връщали обратно и не са установявали нередности. Камери са заснели, че крадците са влезли в района в 23:45 часа. Два часа те са извършвали кражбата необезпокоявани.

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. При прескачането на оградата те са разпилели част от откраднатото.Взети са всички веществени доказателства, иззети в последните 10 години от всички митници от Югозападна България.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини