18 Януари, 2020 18:40 5 226 12

Подробности за обира в Агенция "Митници", липсват доказателства по дело

  • агенция митници-
  • благоевград-
  • обир

Каса с доказателства по дело е откъртена изпод носа на СОТ и жива охрана, две фирми не успели да опазят склада

Подробности за обира в Агенция "Митници", липсват доказателства по дело - 1
Снимка: БГНЕС

Сериозен е ударът, извършен тази нощ в склад на Агенция "Митници" в Благоевград. Професионалисти са проникнали в помещение с веществени доказателства и задигнали каса, в която се съхранявали сребро и неизвестна сума пари, предаде регионалното издание "Струма". Среброто и парите са били веществени доказателства по важно дело.

Крадците са абсолютни професионалисти тъй като са успели да "преметнат" охраната със СОТ, както и циркулиращите в митницата охранители, казаха наши източници. СОТ фирмата, която пази складовете с техника и камери е на експолицая Христо Величков, живата охрана е на фирма "Скорпио" на К. Пенков.

Къде са били охранителите, допуснали обирджиите да щурмуват склада, не е ясно.

Прокурори и полицаи от Благоевград и София провеждат разследване по случая. По всичко личи, че взломът е предварително организиран.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    18 2 Отговор
    Сега ще излезе че нищо не е откраднато и цеха е бил празен,че охраната къде е била незнам те самите са се объркали,и аз се обърках мали мали

    Коментиран от #2

  • 2 Йосарян

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    Ще се окаже, че всичко е масова халюцинация. Естествено и амнезия.
  • 3 Киноман

    8 1 Отговор
    Снимали са поредния епизод на някой крими сериал.
  • 4 Боко Бендер

    2 2 Отговор
    Аматьори !
  • 5 некойси

    10 1 Отговор
    Всъщност, това са истински робихудовци крадейки от истинските крадци :)
    Одобрявам.
  • 6 кючук чобан Калитко

    5 0 Отговор
    ПрофесионализЪмът е много важен за успехите в работата.
    Наш Бойко и министЪрите му са се учили от професионалистите – и затова вода в Перник няма, но на много места из България е пълно с вносен боклук.
  • 7 Ебаси дивотиите

    9 1 Отговор
    Когато заплатата на охранателите

    е 30 лв над минималната за страната, логично е да се оглеждат за допълнителни доходи.

    Коментиран от #8

  • 8 Смитсониън

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ебаси дивотиите":

    СОТ/Д- овете прибират такива луди пари за охрана, че идея си нямаш! 4 лешпера, дето кибичат 24ч. в дачията и чакат да се сбият с някой за 600лв. покриват зона с магазини, апартаменти дето на МЕСЕЦ общо дават към 40000лв. по договорите си за охрана. Отделно инкасо от магазини и банки. Накрая ти става тъпо как за сервиз и обслужване на колите и гориво + поддръжка на мрежата разходите са 3 пъти повече, отколкото ща заплати на персонала, но 90% от дохода си е ЧИСТА печалба. То затва куцо и сакато прави охранителна фирма. С 30 клиента си изьиваш парите за ВСИЧКО, а всеки следващ е бонус печалба. Отделно патрулките са и куриери за каквото трябва!!!!
  • 9 Мето

    0 1 Отговор
    Браво.
  • 10 41я разбоБойник

    0 0 Отговор
    Будали. Тия пишман айдуци не знаят ли, че митничарите сами изнасят каквото ценно има. Ако искат пещерата на Али Баба следващия път да опитат трезора в Банкя.
  • 11 БАТИ ГАЛЬО

    2 1 Отговор
    бачках в сотаджиска фирма за 700лв на месец 15смени за тия пари даже и не излизах от колата да гледам обектите им.КАКТО СЕ КАЗВА ЗА ТИЯ ПАРИ ТОЛКОЗ.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.