Отидете към основна версия

4 180 35

Съдят убийците на дядо Георги от Белослав

  • дядо георги-
  • белослав

Като обвиняеми за тежкото престъпление, извършено в съучастие преди около година, са привлечени 20-годишният Диян В. и 23-годишният Митко И

Снимки: Facebook

Днес, 28 януари, 2020 година, започва разглеждането по същество на делото за извършен грабеж, придружен с убийството на 80-годишния дядо Георги от Белослав, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд.

Като обвиняеми за тежкото престъпление, извършено в съучастие на 24.01.2019 г. са привлечени 20-годишният Диян В. и 23-годишният Митко И. Делото спрямо тях ще бъде разглеждано по общия ред. Предвиденото наказание в НК за престъплението, в което двамата са обвинени е "лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Ден преди зловещото убийство на 80-годишния дядо Георги от Белослав, неговите похитители загубили при залози в местно казино голяма сума пари. Това вероятно е подтикнало 20-годишния Диян и 23-годишния Митко да сътворят пъкления план за нападението над бившия военен и да задигнат 10 000 лв. от дома му.

И двамата подсъдими са неосъждани. Диян В. има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини